Imate jak miris znoja kojeg ne možete kontrolisati? Imamo za vas rješenje!

ujn6-600x250

Jedan od svakako najpotrebnijih kozmetičkih preparata je dezodorans.

Iako se već sada mogu naći oni koji ne sadrže parabene i aluminijum (potencijalne uzročnike raka dojke), lista sastojaka koja se na njima nalazi i dalje je zabrinjavajuće duga. Međutim, srećom po nas, ipak i dalje možemo uživati u svježini tokom cijelog dana, a da ne koristimo fabričke dezodoranse.

Ovaj recept je idealan za sobe koje imaju jak miris znoja kojeg ne mogu da kontrolišu.

Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka da napravite

Sastojci:

  • 20 grama sode bikarbone
  • 16 grama škroba
  • 35 grama djevičanskog kokosovog ulja (možete da ga nađete u boljim prodavnicama zdrave hrane).

U maloj posudi pomješajte sodu bikarbonu i škrob. Dodajte kokosovo ulje i miješajte dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu. Prebacite u manju plastičnu posudu (možete i u papirni kalup za mafine) i ubacite u frižider. Sačekajte dok se ne stvrdne.

POPULARNO:  KOMARCI SU ME STALNO UJEDALI, DOK NISAM NAPRAVILA OVU SMJESU: Trebaju vam samo TRI SASTOJKA I ZAUVIJEK ĆE NESTATI!

Kada se smjesa stvrdne, izvadite je iz kalupa i dobili ste dezodorans kji će vam umanjiti znoj i ubijati bakterije pa samim time i jak miris znoja..

Ukoliko imate praznu tubu od fabričkog dezodoransa (na dnu se nalazi točkić pomoću kojeg se dezodorans pomjera ka gore), smjesu možete ubaciti i u nju.

Dobijeni dezodorans možete čuvati u hermetički zapakovanoj posudi u frižideru, ako želite da bude čvrst ili na sobnoj temperaturi, ako želite da ga koristite kao losion.

Ovaj dezodorans djeluje podjednako efikasno kao bilo koji kupovni i ne ostavlja tragove na odjeći. Ako se držite mjera iznad, ova količina bi vam bila dovolja za mjesec i po do dva.

Izvor: lovesensa.rs

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana.