Nerođena beba sa dijagnosticiranom teškom bolešću se ipak rodila zdrava!

Beba-2-225x300Ljudi se ponekad susreću za neočekivanim situacijama u životu. Upravo takav slučaj je bio sa Nick Schnarrom i njegovom ženom Brooklyn dok su očekivali svoje treće dijete. Liječnici su im rekli vijesti koje zasigurno nijedan budući roditelj ne želi čuti.

Naime, rekli su da ona nosi dijete kojem je dijagnosticirana bolest po imenu Hydrocephalus a koja se očituje kroz previše vode u mozgu, te da su uslovi u kojima se plod razvije zaista teški.

Šanse da dijete umre pri porodu su dostigle čak 90% , a ostalih 10% je pripadalo vjerovatnoći da se dijete rodi živo ali da uslovi u kojima bude živjelo i raslo budu veoma teški i za zamisliti.

Buduća majka se preselila u hotel blizu bolnice, u slučaju da se bude trebalo brzo reagovati. 8.jula joj je bio termin za porod. Ušla je u porodiljsku sobu. Liječnici su bili veoma skeptični i pripremili su se rođenje mrtve bebe. No, desilo se čudo…beba je počela plakati – i to bio najslađi zvuk ikada.

Otac-beba

Charlie Edward Schnarr, novorođenče, je provelo izvjesno vrijeme u inkubatoru. Nakon toga svi su sretno otišli kući. On je bio normalna beba, koja je radila sve što i ostale bebe rade, te se tako i ponašao.

Roditelji-beba

Kako se ovo dogodilo? Liječnici nisu imali medicinsko objašnjenje za ovo čudo. Nekako je njegov mozak pronašao prirodni put da ‘očisti’ blokadu i višak tečnosti. Sestre sa desetljećima iskustva još uvijek ne mogu vjerovati u ovaj događaj.

Roditelji se zahvaljuju svima koji su se molili u njihovo ime, priajteljima, strancima, porodici, kako kažu Bog zaista postoji.

beba-cudoOvo je velika lekcija da nikada ne treba izgubiti nadu i da sve na kraju može imati sretan završetak.

Izvor: virealno.com

(Posjećeno10 puta, 1 posjeta danas)

Add a Comment