KAKO DA OČISTITE MAŠINU ZA VEŠ…???

ves-masina-muskarac

Vjerovatno je malo kome od vas palo na pamet da opere veš mašinu. Vodeći računa o mašini produžavate vijek trajanja vaše garderobe, ali i same mašine.

Takođe, mašina efikasnije pere i ne dolazi do taloženja prljavštine unutar filtera.

Evo o čemu sve morate da vodite računa.

Isključite mašinu iz struje.

Da biste je oprali sa spoljašnje strane pamučnu krpu nakvasite mlakom vodom. Ukoliko to ne bude dovoljno u vodu dodajte malo deterdženta za suđe.

Unutrašnje pranje mašine zavisi od problema koji imate sa mašinom.

Primjera radi, možda u njoj ima hrđe, začepljena je dlakama ili se iz nje širi neugodan miris. U svakom slučaju, rješenje za svaki od tih problema postoji.

Problemi sa hrđom:

Uključite mašinu na najvišu temperaturu, na program za otkuhavanje. U mašinu dodajte dvije čaše cijeđenog soka od limuna i pustite je da odradi. Kad mašina završi, ponovite isto, ali ovaj put ne stavljajte sok od limuna.

Na ovaj način očistićete mašinu od hrđe, ali i ostalih nečistoća.

Problemi sa neugodnim mirisom:

Uključite mašinu na program za otkuhavanje.

U vodu dodajte dvije čaše alkoholnog sirćeta i dvije čaše varikine. Kad mašina završi, uključite je ponovo, ali ovaj put samo sa vodom.

Problemi sa dlakama:

Ukoliko imate kućnog ljubimca, vjerovatno ćete i imati dlake po stanu i odjeći, a samim tim i u veš mašini.

Da biste riješili ovaj problem, nakon završenog pranja ostavite vrata od mašine otvorena. Na taj način bubanj će se osušiti, a vi usisivačem možete da pokupite preostale dlake.

Da bi vam mašina duže ostala čista, odmah nakon završetka pranja izvadite veš. Ukoliko ga ostavite preko noći može doći do pojave buđi i bakterija.

Nakon vađenja veša vrata od mašine ostavite otvorena. Na ovaj način vazduh u njoj će uvijek biti svijež i smanjićete mogućnost pojave neugodnih mirisa.

Nakon vađenja veša iz mašine, obavezno očistite gumu na vratima. Ispod gume se često mogu nakupiti prljavština i voda koje mogu uzrokovati pojavu neugodnih mirisa.

Izvor: receptizasveprilike1.blogspot.ba

(Posjećeno1 puta, 1 posjeta danas)

Add a Comment