Zelena salata lijek za mnoge bolesti, a odlična i za mršavljenje

Ovo povrće veoma je popularno širom planete i sigurno ga i vi volite. Mnogi narodi ga od davnina uzgajaju i koriste prvenstveno zbog ljekovitih svojstava.

Idealna za mršavljenje

Zbog činjenice što sadrži visok procenat vlakana koji utiču na poboljšavanje probave, ovo je namirnica koja se najčešće koristi za mršavljenje.

Ovo vam možda može zvučati čudno, ali znajte da je za kvalitetno i dugoročno reguliranje tjelesne težine veoma važno imati pravilno varenje.

Ako je vaš izbor zelena salata dijeta će vam biti lakša, podnošljivija, a što je najvažnije – nećete imati osjećaj gladi.

Korisna za zdravlje srca

Vitamin C i beta karoten su prijatelji zdravlja vašeg srca, a u zelenoj salati njih ima u izobilju.

Oni će zajedno pomoći u sprečavanju i uklanjanju viška holesterola u krvi, što vas čuva od brojnih bolesti.

Zanimljivo je to što zelena salata zdravlje srca čuva jer je riječ o povrću koje sprečava i taloženje kalcija na zidovima vena i arterija.

Bogat izvor omega-3 masnih kiselina

Ne morate kupovati skupe tunjevine u konzervi samo zbog toga što ste čuli da su one bogate ovim korisnim kiselinama!

Njih imate sasvim dovoljno u zelenoj salati. Ako to niste znali, reći ćemo vam i kako pored omega-3, ona sadrži i omega-6 masne kiseline.

Savjetujemo vam što češću konzumaciju ove ukusne namirnice. Zahvaljujući njoj obezbijedit ćete vašem organizmu ono što mu je prijeko potrebno, pri čemu ćete potrošiti vrlo malo novca!

Ima antikancerogeno dejstvo

Zelena salata zdravlje čovjeka čuva i kada su maligna oboljenja u pitanju.

Naime, u njenim listovima nalaze se jedinjenja koja utiču na ćelije raka i sprečavaju njihov rast i dalje širenje.

Posebno je interesantno što je ovo povrće pravi izbor kod oboljelih od leukemije, jer postoje dokazi o tome kako povećana konzumacija može ukloniti i do 50 posto malignih ćelija! NASTAVAK NA STRANI 2

(Posjećeno4 puta, 1 posjeta danas)
1 2

Add a Comment

error: Ovaj sadržaj je zaštićen!!!