SARAJKA UPOZORAVA RODITELJE: Dijete mi je pojelo sladoled, ubrzo mu je stolica bila SVA CRNA…

Foto: Ilustracija
Znala je da je to simptom unutrašnjeg krvarenja. Odmah je pomislila na najgore…

Majka sedmogodišnjaka uočila je u dva navrata da je stolica njenog dječaka potpuno crna. Potpuno van sebe, znajući da je to jedan od simptoma unutrašnjeg krvarenja, požurila je kod doktora, koji je poslao dijete na hitne pretrage, piše Faktor.

– U ambulanti je djetetu urađena hitna laboratorijska analiza krvi i urina, a doktorica nam je kazala da je nalaz uredan. Pitala je da li dijete koristi neke lijekove ili preparate, šta je jelo itd.

Nismo uvidjeli da je bilo šta od te hrane moglo uzrokovati navedene promjene – tvrdi majka.

Doktorica je dala uputnicu za Pedijatrijsku kliniku i savjetovala da se dijete odvede na pregled ako se ponovo pojavi crna stolica.

– Razmišljala sam, razmišljala, analizirala sve što je sin pojeo i popio i onda mi je bljesnulo. Sladoled.

Odmah sam na Internetu pretražila objave i našla tekst na stranici proizvođača u kojem je opisano da taj sladoled ostavlja crnu boju na jeziku i ima karakterističnu boju zbog visokog udjela kakaa u kombinaciji s prirodnom bojom biljnog uglja.

Također, navodi se da zbog intenzivnog pigmenta utječe na boju stolice.

Kamen mi je pao sa srca – prisjetila se dječakova mama i dodala da je željela ovu priču podijeliti s ostalim roditeljima kako ne bi došli u sličnu situaciju i zabrinuli se bez razloga.

U kompaniji koja proizvodi ovaj sladoled navode da je ova boja potpuno bezopasna, a to nam je potvrdila i uposlenica jedne sarajevske apoteke.

Objasnila je da se medicinski ugalj koristi kao stomačni detoksikator koji za sebe veže toksine koji se oslobađaju iz mikrobiološki neispravne hrane.

(Posjećeno45 puta, 1 posjeta danas)

Add a Comment