IMATE JAK MIRIS ZNOJA KOJEG NE MOŽETE KONTROLISATI? IMAMO ZA VAS RJEŠENJE!

Jedan od svakako najpotrebnijih kozmetičkih preparata je dezodorans. Iako se već sada mogu naći oni koji ne sadrže parabene i aluminijum (potencijalne uzročnike raka dojke), lista sastojaka koja se na njima nalazi i dalje je zabrinjavajuće duga. Međutim, srećom po nas, ipak i dalje možemo uživati u svježini tokom cijelog dana, a da ne koristimo fabričke dezodoranse.JAK MIRIS ZNOJA

Ovaj recept je idealan za sobe koje imaju jak miris znoja kojeg ne mogu da kontrolišu.

Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka da napravite

Sastojci:

  • 20 grama sode bikarbone
  • 16 grama škroba
  • 35 grama djevičanskog kokosovog ulja (možete da ga nađete u boljim prodavnicama zdrave hrane).

U maloj posudi pomješajte sodu bikarbonu i škrob. Dodajte kokosovo ulje i miješajte dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.

Prebacite u manju plastičnu posudu (možete i u papirni kalup za mafine) i ubacite u frižider. Sačekajte dok se ne stvrdne.

Kada se smjesa stvrdne, izvadite je iz kalupa i dobili ste dezodorans kji će vam umanjiti znoj i ubijati bakterije pa samim time i jak miris znoja..

Ukoliko imate praznu tubu od fabričkog dezodoransa (na dnu se nalazi točkić pomoću kojeg se dezodorans pomjera ka gore), smjesu možete ubaciti i u nju.

Dobijeni dezodorans možete čuvati u hermetički zapakovanoj posudi u frižideru, ako želite da bude čvrst ili na sobnoj temperaturi, ako želite da ga koristite kao losion.

Ovaj dezodorans djeluje podjednako efikasno kao bilo koji kupovni i ne ostavlja tragove na odjeći. Ako se držite mjera iznad, ova količina bi vam bila dovolja za mjesec i po do dva.

Izvor: lovesensa.rs

Leave a Reply