Trik koji svaka domaćica treba da zna: Kako da sprečite stvaranje leda u zamrzivaču?

104749_profimedia0002228872_630x0Pojava leda u zamrzivaču nije retkost, a do nje dolazi jer hladan vazduh izvlači vlagu iz namirnica koje se nalaze u njemu. Za razliku od toplog vazduha, hladan ne može da zadrži vlagu, pa se ona u zatvorenom prostoru poput zamrzivača skuplja po zidovima i fiokama gde se pretvara u led. Možemo li to nekako da sprečimo?

Jedan od najboljih trikova je da zidove zamrzivača, fioke ili komore u frižideru premažete uljem.To će stvoriti klizavu površinu na kojoj se ne može formirati led.

Ipak, kako zidovi zamrzivača nisu uzok problema, da ne biste morali da otapate nagomilane sante leda na njima, moraćete da uvek dobro da zatvarate namirnice.

Koristite kese sa zip zatvaračem ili posude sa poklopcem. Korišćenjem kesa sa zatvaračem i posuda sa poklopcem sprečićete formiranje leda u zamrzivaču, a istiskanjem vazduha iz kese sprečićete formiranje leda u unutrašnjosti kese. Važno je samo ako skladištite namirnice u kesama da vodite računa istisnite što više vazduha pre stavljanja u zamrzivač.

Izvor: Istinito.net

Leave a Reply