NAJBOLJI `IZVOR ZDRAVLJA`: Upoznajte povrće koje revitalizira tijelo i pomaže kod niza bolesti!

cba5e7c37f6f4c8eb20faa4298c55cb8

Ovaj zdravo niskokalorično “čudo” od povrća bogato je vlaknima, tako da pruža osjećaj energije, sitosti. Osim toga ubrzava metabolizam i probavu, pa se preporučuje svima koji se žele osloboditi viška kilograma.

Koraba (keleraba) je odličan izvor vitamina C, jača imuno sistem, neutralizira štetno djelovanje slobodnih radikala i usporava proces starenja, piše portal Dnevno.hr.

Osim toga, vitamin C poboljšava apsorpciju željeza, koje je odgovorno za opskrbu krvi kisikom, a time i jača funkcije u cijelom tijelu.

Ima blagotvoran učinak na kardiovaskularni sistem, jer smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi. I stabilizira nivo šećera u krvi, pa se preporučuje kod pacijenata koji pate od hipoglikemije i dijabetesa.

Uz redovne konzumacije svježih koraba možete smanjiti rizik od bubrežnih kamenaca, dok kalij pomaže kod hipertenzije. Koraba uklanja zatvor, a neki rezultati istraživanja tvrde i kako pomaže u prevenciji raka debelog crijeva.

Također, koraba ima blagotvorno djelovanje na zdravlje i snagu kostiju, limfnog sistema, vezivnog tkiva, zuba i desni. Ujedno ublažava otekline, kandidijazu i virusne infekcije.

Izvor: dozazdravlja

Add a Comment