Ne nasjedajte: Biljnim vrećicama kućne izrade ove žene liječe infekcije, međutim…

569cc5f7-0e38-465d-9bb2-6ea60a0a0a6d-vaginalne-kuglice-previewKrpene kuglice napunjene različitim biljkama žene koje podržavaju prirodnu medicinu nastojale su ublažiti infekcije, ublažiti neugodne mirise, a bilo je i onih koje tvrde kako se na ovaj način učvršćuje tkivo vagine. Sve što je potrebno jest tri dana držati ih u blizini grlića maternice
Biljne vrećice prodaju se na internetu i koštaju oko 15 dolara. Međutim, kada se trend počeo širiti, ginekolozi su skočili na noge. Upozoravaju kako je ovaj način “osvježavanja” opasan za zdravlje i kako se u tako nešto žene ne bi smjele upuštati.

“Vaša vagina nije umorna, depresivna niti je ovo ispravan način da se liječe infekcije. Nije vam potreban pripravak za detoksifikaciju, jer je ženski reproduktivni sustav napravljen od organa koji se sami brinu o sebi”, poručila je ginekologinja Jen Genter.
Ujedno je upozorila kako biljke u kuglicama nisu testirane, pa nije tačno jasno kako djeluju niti jesu li primjerene za vaginalnu uporabu.
“Kuglice koje navodno zatezuju vaginu sadrže biljke koje, pretpostavljam, isušuju, a to nikako nije dobro”, rekla je Genter.
Iako oni koji ove kuglice prodaju tvrde kako one djeluju protuupalno, Gener to opovrgava i govori kako je upravo suprotno. Objašnjava kako ovakvi “proizvodi” mogu dovesti do smanjenja “dobrih” bakterija, a povećaju količinu loših, što dovodi do infekcija.
Osim toga, držati ovakve kuglice u vaginalnom traktu tri dana može dovesti do toksičnog šoka.
Ovaj holistički lijek, koji se naziva biserima za detoksifikaciju vagine, već su probale mnoge žene, a svoja su iskustva podijelila na YouTube-u i ostalim društvenim mrežama. Čini se kako upozorenja ginekologa o mogućnosti toksičnog šoka nisu uvažile.

 

 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 

Add a Comment