DOTAKNITE VRHOVE NOŽNIH PRSTIJU – Ovo će otkriti da li imate problema sa srcem…

Bolesti srca i problemi su vrlo česti danas, pa ako ste zabrinuti za stanje svog srca i želite biti sigurni da je sve u redu, pokušajte način da sami vi utvrdite. Možete to kod kuće! Samo dodirnite vrhove nižnih prstiju. Ako možete to učiniti, onda su u dobrom stanju i vaše srce je i dalje zdravo. Nemate problem sa srcem.

Nedavna studija objavljena u srcu i krvotoka fiziologiju otkrili da ova metoda stvarno radi.

Pogledajte kako možete to izvesti:

Prvo, sjedite na podu s nogama ispruženim naprijed. Zatim, pokušavajte rukama dodirivati ​​vrhove prstiju sa svojim rukama. Ako ste dovoljno fleksibilni uspijet ćete, vaše srce je zdrav iu dobrom stanju. Nemaš problem sa srcem.

Ova studija je provedena u SAD-u (North Texas) i tu je učestvovalo oko 526 učesnika između 20 i 83 godina. Njihov krvni pritisak je meren dok su obavljali ovu metodu i arterija i srce su pažljivo pratiti.

Kada su se završio, istraživači su otkrili vezu između arterije elastičnost i tijela, posebno kod učesnika u dobi iznad 40 godina su potvrdila da ljudi koji imaju srčane bolesti ne mgu dirati svoje prste.

Trebalo bi svakako probati ovu metodu ako želite da znate, ako imate problema sa srcem. Ako možete dodirnuti prste na nogama dok se sjedi ravno, vaše srce je zdrav i fleksibilno. Ali ako ne možete, onda odmah posjetite svog doktora!

Izvor: http://infosavjetnik.com

Add a Comment