NEŠTO SASVIM NOVO…PAPRIKE SA SIROM IZ KESE

Sastojci

– zelene-zute paprike
– mrvljen sir
– so, pola kasicice po paprici
– slana voda (4l vode i 1kg soli)

Priprema

Prvo napravim slanu vodu. Rastvorim 1kg soli u 4l vrele vode, so treba da bude kompletno rastvorena. Stavim tako da se dobro ohladi, da bude dobro hladna.

Zeleno zute paprike operem i ocistim od semena. Crvene paprike izbegavam jer nece dugo da sede, a i ako stavim neku, gledam da njih prvo iskoristim.

Isecem im vrh.

U svaku papriku stavim po pola kasicice soli i lepo sa dva prsta tu so izmazem svuda po unutrasnjim zidovima paprike.
i tim sirom napunim lepo paprike.

Uzmem svjež mrvljenim sir i sirom napunim dobro paprike.

Ako mi se slana voda dobro,dobro ohladila pocinjem da pakujem paprike. Uzmem jake kese za hladnjak i u kesu stavim po 1-2 paprike. Dobro istisnem vazduh iz kese i zatvorim je na mrtav cvor.

Kese sa paprikama odmah stavim u kofu,stavim tanjir i pritisnem necim teskim.

Paprike odma zalijem hladnom slanom vodom, treba da budu kompletno potopljene u vodi.

Postupak 5 i 6 radim odma tj stavim papike u kese, pa ih stavim u kofu i odma zalijem hladnom slanom vodom da se kese ne bi nadule. To mi se dogodilo jednom.

Ovako spremljene paprike cuvam na terasi, bilo da je hladno ili toplo, jer ova slana voda ne dozvoljava naglo menjanje temperature, sluzi kao izolator paprikama. Bile su mi na terasi kad je mrzlo napolju, one su bile ok.

Oko 3 meseca mogu da sede, ako ih ne smazemo ranije.

Posle oko 2 nedelje, stigle su, moze da se koriste. Po potrebi, koliko mi treba izvadim 1-2-3 kese, izvadim papriku i serviram.

Isecem ih na kolutove debljine oko 1 cm, posolim persunom ili alevom paprikom ili cibulet radi deco i prijatno. Zato je bitno dobro ih napuniti sirom da bi se lepo sekle. Prijatno

Izvor: coolinarka.com

 

Add a Comment