DJEVOJČICA (6) JE PREMINULA, A ONDA SU NJENI RODITELJI PRONAŠLI SKRIVENE PORUKE KOJE IM JE ONA OSTAVILA

Keith i Brooke Desserich nikada nisu rekli istinu svojoj kćerki ali ih je uništilo kada su shvatili da je ona znala da nema još puno vremena na ovom svijetu.

Tokom tretmana za tumor mozga Elena je gledala kako njen tata vodi bilješke za njenu malu sestru Grace o životu nje i njene sestre.

Grace je imala samo 3 godine kada je njenoj sestri dijagnosticiran tumor i on je znao da je premlada da se sjeća svoje starije sestre,ali nije znao da će to inspirirati Krenu da napiše nešto za njega.

Prije njenog šestog rođendana primijetili su da je počela da teže izgovara riječi i da ima poteškoće pri hodanju, njen pedijatar je odmah zatražio MRI.

Sjećaju se trenutka kada je doktorica ušla u sobu i počela plakati.

Eleni je dijagnosticiran DIPG, neizlječivi oblik tumora kod djece. Doktori su procijenili da neće živjeti više od 5 mjeseci, ali čudom je doživjela 9.

Ono sto je uradila tokom posljednjih mjeseci svog života je srceparajuće.

Napisala je svojim roditeljima ljubavne poruke.

Za vrijeme njene dijagnoze preuređivali su kuću i nekoliko soba je bilo ispunjeno kutijama i knjigama koje su bile premještene iz drugih soba.

Kasnije su pronašli poruke koje je ostavila za njih u knjigama, kutijama, ormarima, čak i kutijama za ukrase za božić. Dvije godine su otkrivali njene male poklone.

Roditelji su vjerovali da je Elena znala da će im njene poruke pomoći da nastave dalje.

“Tek kada smo otkrili mnoge poruke i kada je moja majka nazvala i rekla da je pronašla poruku u Eleninon ormaru u njenoj kući, konačno smo shvatili njenu namjeru.” rekao je Keith.

2008. Godine par je osnovao “The cure starts now” organizaciju za pronalazak lijeka za tipove karcinoma kao što je njen koji trenutno nemaju terapiju.

10 godina nakon njene smrti dobili su trci kćerku Ninu. Napravili su knjigu od Eleninih poruka i njihovog dnevnika pod nazivom “Notes left behind”.

Sva zarada od prodaje knjige je dvorana za njihovu organizaciju.

Pogledajte ovaj video da bi čuli više o Eleninoj priči.

Izvor: virealno.com

Add a Comment