PAR KORISNIH SAVETA UZ KOJE ĆE ODRŽAVANJE KUHINJE I KUPATILA BITI MAČIJI KAŠALJ

Blistave slavine
Ružne mrlje na hromiranim slavinama nastale taloženjem kreča mogu se lako otkloniti ako se preliju zagrejanim sirćetom. Ostaviti desetak minuta da postoji, a potom isprati čistom vodom i na kraju izglačati mekom krpom.

Održavanje slavina u kuhinji i kupatilu
Ako želite da vam slavine od nerđajućeg čelika uvek budu kao ogledalo blistave, istrljajte ih korom od isceđenog limuna, operite vodom i obrišite suvom krpom. Sa malim izdatkom, veliki sjaj.

Žute mrlje u kadi i lavabou
Voda koja teče kap po kap iz slavine ostavlja na emajlu veoma ružne žute mrlje. Otklonićete ih ako ih protrljate zagrejanim sirćetom u koje ste stavili malo soli. Ponavljajte postupak dok mrlje ne nestanu.

• Mrlje od rđe na pločicama
Za otklanjanje mrlja od rđe sa poda u kuhinji ili kupatilu, potrebno je da izmešate “Vim” sa sokom od limuna. Ovom smesom namazati mrlje i ostaviti da tako stoji preko cele noći, pa sutradan oprati i obrisati. Ukoliko je mrlja starijeg datuma, operaciju ponoviti.
Održavanje štednjaka
Kada nemate vremena da operete i očistite do sjaja razne delove štednjaka, dovoljno je da preko svih površina pređete krpom natopljenom u sirće. Nestaće masnoće, nestaće mirisa.

Kuhunjske zavese
Kuhinjske zavese je dosta teško oprati i doterati jer se na njih, pored prašine taloži i masnoća od pare koja se stvara prilikom kuvanja. Lakše i bolje ćete ih oprati ako ih preko noći ostavite potopljene u posoljenu hladnu vodu. Isperite ih potom i na kraju, operite na uobičajeni način.

Izvor: receptizasavrsenajela.blogspot.ba

Add a Comment