Ubjedljivo najbolji prirodni lijek za srce

U današnje vrijeme mnogo ljudi pati od raznih problema sa srcem. Neki od tih zdravstvenih problema su tahikardija, preskakanje srca, angina pektoris, upala srčanog mišića, oslabljen srčani mišić, zalisci na srcu itd. Postoji rješenje za zdravstvene tegobe vezane za srce, a nalazi se u prirodnom narodnom lijeku koji se pravi od gloga (biljka glog – lat. Crataegus monogyna). Ovaj lijek vrlo je efikasan za srčane probleme.

Glog su u prošlosti koristili mnogi narodi u liječenju raznih tegoba, počev od Grka i Rimljana. Ljekovita svojstva gloga su se tako vijekovima prenosila sa generacije na generaciju. U savremenom dobu u kojem živimo, medicina je jako uznapredovala, i danas postoje mnogi lijekovi za liječenje problema sa srcem.

 

Međutim, za srčane probleme koji se javljaju sa starenjem, kao što su slabljenje srca i slabljenje srčanog mišića, još uvijek nije osmišljen adekvatan lijek za srce koji bi pomogao. Zbog toga vam preporučujemo ovaj najbolji narodni lijek za srčane probleme, a to je glogova tinktura. Pored glogove tinkture, možete konzumirati i glogov čaj.

Tinktura od gloga

Tinktura od gloga idealna je za jačanje srčanog mišića, a pored toga se koristi i za očuvanje zdravlja arterija i čitavog sistema za cirkulaciju.

Ovu tinkturu mogu koristiti i osobe koje već imaju zdravstvenih problema sa srcem kao što su visok krvni pritisak, angina pektoris, razne srčane mane, arteroskleroza, nervoza srca, lupanje srca, preskakanje srca i dr. Tinktura od gloga blagotvorno utiče i na smirenje živaca, na stres i nelagodan osećaj u srcu, koje izazivaju mnogi psihički problemi.

Mogu je koristiti svi oni koji trenutno nemaju nikakvih tegoba sa srcem, a koji se plaše da mogu oboljeti od sličnih zdravstvenih problema, npr. ako je neko od predaka imao probleme sa srcem.

Tinktura od gloga – recept i način upotrebe

Tinkturu od gloga možete napraviti sami. Ono što vam je potrebno su listovi i cvjetovi gloga. Glog cvjeta u proljeće. Pored listova i cvjetova gloga, potreban vam je i 90% medicinski alkohol (najbolje 90%), ali može da vam posluži i 70% medicinski alkohol.

Način pripreme je jednostavan: 20g listova i cvjetova gloga sitno isjeckajte i prelijte sa 1dl alkohola (ukoliko želite veću količinu tinkture, srazmerno povećavajte sastojke, npr. na 40g biljke ide 2dl alkohola). Sve satojke sipajte u staklenu posudu, dobro zatvorite i ostavite da odstoji 3 nedelje na sobnoj temperaturi. Kada prođu 3 nedelje, sadržaj iz staklene posude procijedite kroz gazu, i dobićete tinkturu koja je odmah spremna za upotrebu.

Konzumirajte tinkturu 3-4 puta dnevno, na prazan stomak pre jela, po 15 kapi sa malo vode.

Pozitivne rezultate tinkture gloga primjetićete nakon tri mjeseca konstantne upotrebe, tako da bi najbolje bilo da u startu pripremite veću količinu listova, cvjetova gloga i alkohola, kako biste imali dovoljno tinkture za korišćenje tokom ova tri mjeseca (npr. 60g listova i cvetova gloga i 3dl alkohola).

Ukoliko tinkturu gloga pripremate u jesen, biće vam potrebni listovi i plodovi gloga. Izmrvite listove i plodove gloga i prelijte ih alkoholom (npr. 60g listova i plodova gloga + 3dl alkohola), stavite ih u staklenu posudu, zatvorite, i ostavite da odstoji 21 dan, zatim procedite. Način upotrebe je isti kao u prethodnom receptu.

Čaj od gloga

Pored tinkture od gloga, možete koristiti i čaj od gloga. Nakon upotrebe tokom par mjeseci, čaj od gloga smanjuje probleme sa srcem i otklanja tegobe. Za čaj od gloga možete koristiti listove, cvjetove i plodove ove biljke.

Za pripremu jedne šolje čaja od gloga uzmite jednu kašiku ili listova, ili cvjetova, ili plodova, ili njihove mješavine. Pijte 2-3 šolje ovog čaja na dan, polako i u malim gutljajima. Ukoliko patite od težih problema sa srcem, čaj morate konzumirati duži vremenski period.

Svi srčani problemi mogu se uspješno liječiti glogovom tinkturom i glogovim čajem. Biljka glog povoljno utiče na rad srca, jača srčani mišić, otklanja aritmiju, otklanja tegobe sa srcem koje se javljaju u starosti, pomaže kod angine pektoris i arterosleroze, reguliše visok krvni pritisak itd.

Pored ovih zdravstvenih problema, u prošlosti se glog u narodnom liječenju koristio i protiv upale pluća, tegoba i nelagodnosti kod žena u klimaksu, bronhitisa, starenja i epilepsije.

Kako biste postigli najbolje rezultate u liječenju problema sa srcem, preporučujemo vam da tinkturu i čaj od gloga svakodnevno koristite minimum u trajanju od 3 mjeseca. Nakon ta tri mjeseca, nesmetano možete da nastavite sa primjenom ova dva ljekovita proizvoda.

Izvor: zdravisimo