IZ UGLA JEDNE BEOGRAĐANKE: NE VALJAŠ! JER SI ŽENA, JER MISLIŠ, JER NE ZNAŠ DA KUHAŠ I JER SI SMOTANA!

IZ UGLA JEDNE BEOGRAĐANKEIZ UGLA JEDNE BEOGRAĐANKE

“Listam” malopre Instapriče – jer sam dokona u životu, najčešće ništa ne radim, tako ponekad piskaram za tamo neke novine, a i nemam šta pametnije da radim, baš kao ni vi koji ste malopre isto “listali” pa naišli na moju kolumnu.

I videh tamo video u kojem majka sedmogodišnjeg dečaka drži svom sinu “edukativnu Insta radionicu” na temu ljubavi zbog koje će se mali doslovno us*ati svakoj drugoj devojci u život, jer ga njegova majka – zvezda vodilja u tom uzrastu, savetuje da “ostavi” tu devojčicu iz razreda jer nije dovoljno lepa – ne valja! Tim rečima!

Poželeh da joj pustim poruku u DM pa se mislim: Ako budem napisala na fin i kulturan način šta zaista mislim o tome da svetu nije potreban još jedan muški seronja, a da njena savetovanja vode baš u tom pravcu, dobiću odgovor – ne valjam.

Ne valjam jer sam uopšte i progovorila. Ne valjam jer sam poslala poruku. Ne valjam jer uopšte i mislim. Ko sam ja da mislim?

Ko meni to daje za pravo da pričam o roditeljstvu kad nemam svoje? Ko meni daje za pravo uopšte da pričam?

Kako me nije sramota da joj se obratim (nema veze što se ona pre samo dva sata javno obratila jednoj drugoj majci sa rečima da NE VALJA kako je umesila gibanicu). I onda shvatih:

Ako kažeš i najboljoj prijateljici šta misliš – ne valjaš, jer si joj sasula istinu u lice, a to niko ne voli. Svi traže, ali niko ne želi zaista da je čuje.

Ako joj ipak ne kažeš šta misliš, a to kažeš drugoj drugarici – opet ne valjaš, jer “pričaš iza leđa i ogovaraš”. Ako nikome ne kažeš, a svejedno i dalje to misliš – i dalje ne valjaš, jer misliš.

Ako na fin, kulturan i uljudan način odbiješ nekog frajera koji te muva – ne valjaš, “kučka si, bezosećajna i imaš sigurno frajera”. Ako budeš gruba i saspeš mu sve u tanjir – opet si kučka.

Ako ništa ne kažeš, a jednostavno ga samo ignorišeš – opet si “kučka jer mu ne pružaš šansu da ga upoznaš”, a on zna da ima šta da ti pruži.

I nema veze što to što on ima da ti pruži nije ono što ti želiš, on je ubeđen i siguran da tebi baš to treba. “Ne valjaš, glupa si i glupa ti je fora na koju “tvrdiš pazar”

Ako ne prihvatiš deo posla koji ti se nameće jer si procenila da ne možeš da stigneš da uradiš taj zadatak – ne valjaš i nisi dobar radnik.

Ako prihvatiš posao, ali pomeriš rok, jer znaš da ne možeš da stigneš – ne valjaš, “nesposobna si i još ne umeš da kaže “NE”. Ako kažeš “NE” – ne valjaš, jer si se usudila da kažeš “NE”. Kakogod – ne valjaš!

Ako se sa prijateljem ne vidiš duži vremenski period i nemaš potrebu da se vidiš sa njim i kažeš to otvoreno – ne valjaš, “uobrazio si se i ne valjaš”.

Ako odeš i vidiš se ipak sa njim i pričaš o temama koje zaista živiš – opet ne valjaš, “uobrazio si se i došao si da pričaš kako tebi cvetaju ruže u zemlji u kojoj vlada doživotna tranzicija i ništa ne valja” – ni ti tad ne valjaš. Ne valjaš jer ne kukaš i ne cviliš zajedno s njima.

Ako ne stigneš da se vidiš sa porodicom – opet ne valjaš jer se to podrazumeva. Ako i stigneš da se vidiš sa njima, ali samo na kratko – ne valjaš jer “stalno nekud žuriš”. Ako nekako i uspeš da ostaneš duže – ne valjaš – “promenila si se!” NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI klikom na ” NEXT” ispod…