POTRESNA ISPOVIJEST: ‘Mrzim’ svoje treće dijete – Da je umro u snu, osjetila bih olakšanje’

Očajna mama zatražila je savjet drugih roditelja nakon što je priznala da mrzi svoje treće dijete – i čak je poželjela da umre u snu…

Majka je zamolila druge roditelje da je ne osuđuju zbog toga što joj se njezin trogodišnji sin ‘uopće’ ne sviđa, dok voli svoje kćeri stare šest i osam godina, piše “Novi“.

Objašnjavajući kako je sve počelo, otkrila je da je njezin sin rezultat neplanirane trudnoće. Ona i njezin suprug odlučili su da definitivno više ne žele djecu i da će koristiti kontracepciju.

Anonimna mama, čiji je nadimak na Redditu ‘dislikemythird’, rekla je kako nije shvatila da je trudna do 16. sedmice, kad je osjetila pokrete bebe u trbuhu.

Do trenutka kad je trudnoća potvrđena, bilo je prekasno za pobačaj. Priznala je da je cijelo vrijeme plakala – nije voljela kad su njene kćeri bile male i nije htjela ponovno prolaziti te faze.

Stvari su postale još gore, kad su joj u 36. sedmici trudnoće na poslu rekli da je višak i da je trudnoća imala utjecaja, makar je to ilegalno.

Nastavila je pišući da njezine kćeri bile bebe kakve se može poželjeti, dok je sin bio vrlo težak i imao je refluks i kolike, zbog kojih nije bilo mirne noći 15 mjeseci. “Iskreno sam ga mrzila prvih 18 mjeseci njegovog života”.

“Ne želim zvučati neosjetljivo prema nekome tko je iskusio gubitak, ali moram biti iskrena: i moj muž i ja oboje smo imali razdoblje u kojem bi, da je umro u snu, osjećali olakšanje. Ja sam jecala, željela sam više od ičega da sam ranije shvatila da sam trudna i da sam mogla napraviti pobačaj.”

Zatim je postao “teško” malo dijete i stvari se nisu poboljšale. Majka je spremno priznala da voli svoje kćeri više od sina. “Osjećam se kao da se brinem se za moje kćeri jer ih iskreno volim, a o svom sinu se brinem samo zato jer je to moja obveza”, napisala je.

Napisala je kako je razgovarala s dva terapeuta, ali joj još ništa nije pomoglo.

“Osjećam se krivom zbog toga i ne želim se tako osjećati i zbog toga sam ovdje. Ne želim predavanja, želim neku pomoć da nemam takve osjećaje. Mrzim se tako osjećati, samo…ne znam. Znam da nije tražio da dođe na ovaj svijet i zaslužuje bolje, ali ne znam kako se osjećati drugačije.”

Roditelji su predložili da pronađe drugog terapeuta jer joj dosadašnje liječenje očito nije pomoglo. Neki su priznali da su osjećali isto za svoju djecu i upozorili da se njezini osjećaji možda nikada neće promijeniti.

“Ja sam u sličnoj situaciji. Moja “oops” beba koja je neuspjeh kontracepcije sada ima 14. godina. U to vrijeme, pobačaj je u mojoj zemlji bio nezakonit. Još uvijek zapravo ne ‘volim’ i brinem o njoj jer je to moja obaveza. Žao mi je nje, ali i ponekad žalim i sebe, jer nisam imala izbor.”