ZAPAHNUO VAS JE USTAJAO VAZDUH? Zaboravite na osvježivače, OVAKO ispunite kuću PRIJATNIM MIRISOM!

Čim uđete u neki prostor osjetićete njegov miris. Ponekad je on suptilan i jako ugodan i može da probudi lijepa sjećanja. Ako je situacija obrnuta, mogli bi da vam pomognu savjeti u nastavku.

1. AROMA LAMPA IZ KUĆNE RADINOSTI

Na laganu vatru stavite lončić u koji ste prethodno ulili vodu. Zatim dodajte kriške limuna ili pomorandže, svežu nanu ili lavandu, latice cvijeća, zavisno od godišnjeg doba i ukusa. Prostorom će se širiti prekrasan sveži miris, prirodniji od onoga koji pružaju aroma lampe, piše “Zadovoljna“…

2. REDOVNO ČISTITE ODVODE

Ako vam nedostaje svježine, bez obzira na to koliko čistite, možda je problem u odvodima. Jedan od načina kako se riješiti neugodnog mirisa je da u odvod obilno sipate sredstvo za pranje posuđa s aromom limuna i da pustite toplu vodu. Ako želite prirodniju varijantu, poslužite se sokom limuna ili limete i zatim takođe isperite odvod. Ako ni to ne pomogne sipajte pola šoljice sode bikarbone koju ćete zatim zaliti toplom vodom.

3. STAVITE SVIJEĆE NA MJESTA GDJE SE NAJMANJE OČEKUJU

Ako govorimo o svijećama i mirisima, vjerovatno vam je prva asocijacija mnogo upaljenih svijeća na jednom mjestu. Međutim, neke od njih najbolje je neupaljene staviti na mjesta gdje ih se najmanje očekuje, kao što su ormari s odjećom, peškirima ili posteljinom. Ne samo da će vas svaki put kad otvorite vrata ormara zapahnuti ugodan miris, već će ga upiti i vaša odjeća i tekstil.

4. BILJKE SU NEZAOBILAZAN DETALJ

Osim što ukrašavaju dom, sobne biljke čiste i osvježavaju vazduh, a neke od njih imaju i veoma ugodan miris. Isprobajte arapski jasmin, eukaliptus, geranije ili kubanski origano.

5. ISKORISTITE MARAMICE ZA SUŠILICU

Mirisne maramice koje stavljate u sušilicu za veš, možete da iskoristite i kako bi vaš dom bio mirisniji. Stavite nekoliko u ormare s odjećom, posteljinom i peškirima.

POPULARNO:  UBOD OSE, STRŠLJENA ILI PČELE: OVO ĆE VAS SPASITI OTOKA I BOLA