I OVO SE DEŠAVA – DOBIO OTKAZ JER JE BIO SUVIŠE VRIJEDAN RADNIK

Filijala poznatog trgovinskog lanca “Lidl” u Barseloni dala je otkaz radniku sa 12 godina radnog staža samo zato što je bio suviše vrijedan.

 Radnik Žan P. dolazio na posao sat ranije da pripremi prodavnicu za otvaranje te je zbog toga na kraju i dobio otkaz.

U odluci o otkazu navedeno je da je “veoma ozbiljno prekršio pravila o radu” jer je Žan, se nije se upisao tačno kada je došao na posao, “pravio porudžbine, mijenjao cijene ili popunjavao palete proizvoda”.

Katalonska filijala njemačkog lanca supermarketa “Lidl” navela je kako se na snimicima kamera za nadzor iz aprila vidi marljivi radnik kako ulazi u prodavnicu u pet ujutru i provodi “između 49 i 87 minuta” radeći, a da se nije upisao da je došao na posao.

Tako je radnik prekršio stroga pravila trgovinskog lanca koja se odnose na plaćanje zaposlenima za svaki minut koji su radili i pravilno prijavljivanje sati provedenih na poslu.

Otpušteni radnik tužio je bivšeg poslodavca s obrazloženjem da je nepravedno ostao bez posla i tražio da ga vrate na radno mjesto.

Žan P. navodi da nije tražio da i drugi radnici dolaze ranije na posao, da mu nikada nije rečeno da treba da traži dozvolu da ranije dođe na posao.

 

Izvor:cdm.me