MOGU UGROZITI ZDRAVLJE: 7 NAMIRNICA KOJE NE TREBA JESTI PRED SPAVANJE!

Ukoliko osjetite glad u vrijeme kada bi već trebalo da ste u krevetu, ovo su proizvodi koji će vam samo otežati spavanje i narušiti zdravlje.

Svi volimo da gricnemo nešto pred odlazak na spavanje. Ukoliko jedemo pogrešne namirnice možemo da ugrozimo zdravlje, ali i da potpuno poremetimo san. Pogledajte koje namirnice ne treba konzumirati pred spavanje.

1. SLADOLED

Mnogi utjehu nalaze u sladoledu. Međutim njega ne treba jesti pred spavanje. Bez obzira što ima umirujući ukus sladoled nije dobar za san. Sadrži puno masti i šećera koji se sporo vare u organizmu.

2. CRVENO MESO

Crveno meso sadrži proteine i masti koji se dugo vare u organizmu. Zato kad ga jedete pred spavanje možete dobiti grčeve i sigurno ćete se okretati u krevetu i potpuno se razbuditi.

3. TJESTENINA

Tjesteninu bolje jedite u toku dana. Ona sadrži dosta ugljenih hidrata i kalorija tako da ćete se brže ugojiti ako je jedete pred spavanje. Stvoriće vam se vrlo brzo naslage oko struka, a to sigurno ne želite.

4. PICA

Koliko puta ste pomislili da vam jedno parče pice pred spavanje neće smetati. Međutim pomislite šta sve to parče u sebi sadrži. Paradajz sos i masni prelivi izazivaju gorušicu koja vas može probuditi u toku noći.

5. CELER

Celer je prirodni dijuretik, što znači da povećava stopu mokrenja više nego obično. Zato, da biste imali dubok i neprekidan san ne jedite ga pred spavanje. U suprotnom ćete više vremena u toku noći provesti u kupatilu nego u krevetu.

6. ČOKOLADA

Čokolada pored šećera i masti sadrži kofein koji djeluje kao stimulans i može dovesti do bržeg rada srca u toku noći, i samim tim do potpunog poremećaja sna.

7. PUNJENE ČOKOLADICE

Istraživanja su pokazala da punjene čokoladice mogu da izazovu košmarne sne. Zato razmislite dobro prije nego što pojedete neku čokoladicu pred spavanje.

Izvor: kurir