Obloge od ovog ulja pomažu kod izbacivanja bubrežnog kamenca, detoksikacije jetre i mnogo više!

UPOTREBA ZA TREPAVICE I OBRVE

Upotrebom ovog ulja ubrzavate rast trepavica i obrva. Ovaj hemijski sastav sprečava lomljenje dlaka na trepavicama. Evo šta je potrebno da bi dobili ricinusovo ulje

  • 20 ml Pantenola,
  • 30 ml ricinusovog ulja,
  • 15 kapi bijelog luka

Pomiješajte ricinusovo ulje, sa 20 mililitara pantenola. U smjesu dodajte oko 15 kapi bijelog luka. Nakon dodavanja luka, smjesu promućkajte. Za rast obrva i trepavica potrebno je svake večeri prije spavanja, a poslije čišćenja lica da utrljate smjesu blagom masažom obrva. Ostavite da djeluje oko 40 minuta. Ricinusovo ulje za trepavice možete da koristite tako što ćete u staru četkicu od maskare dobro oprati . Nanesite ulje od korena ka vrhu trepavica. Ujutro se umijte redovno.

Image result for ricinusovo ulje

 

UPOTREBA RICINUSOVOG ULJA PROTIV AKNI 

Ricinusovo ulje za kosu funkcioniše kao i maslinovo. Ono što je interesantno, oba ulja postižu zapažene rezultate i kod akni. Razlog za to je zato što ulje ricinusa sadrži visok nivo ricinoleinske kiseline.

  • Operite lice sa toplom vodom. Ulje stavite na aknu i masirajte kružnim pokretima. Ostavite da djeluje tokom noći. Kada kožu ostavimo bez masnoće, tijelo može da počne da luči još veću količinu masnoće. Koristite ricinusovo ulje za akne da bi uklonili svu masnoću sa lica.
PROČITAJTE  Pao u komu, a onda je čudna 97-godišnja starica ušla u sobu i protrljala mu srce…

ZDRAVSTVENE KORISTI RICINUSOVOG ULJA

Veoma je moćno laksativno sredstvo koje uspješno liječi opstipaciju.

  • Da bi se postigli najbolji rezultati, uzimajte jednu kašiku ricinusovog ulja po jednom dnevno, tri dana zaredom. Ricinusovo ulje za probavu možete da pijete uveče. Preporučena doza je pola do jedne supene kašike.

Ricinusovo ulje je popularna prirodna tehnika detoksikacije jetre i bubrežnih kamenaca. Ovo ulje je izvađeno iz ricinusnog zrna.

Image result for ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje za bubrežni kamen

Bubrežni kamen se sastoji od kalcija ili drugih kiselih soli koje se akumuliraju u tijelu. Vrlo je bolno kada prolazi bubrežni kamen. Oko 80% bubrežnih kamenaca javlja se zbog akumulacije kalcija. Kamenje se formira kada se normalni kalcij iz tijela kombinira s karbonatom, oksalatom ili fosfatom.

Loša prehrana, dijeta bogata oksalatima, prekomjerna upotreba dodataka kalcijem, alergije, dehidracija, pretilost, neutralna pH ravnoteža, neaktivnost, pretilost i mineralni nedostaci glavni su uzroci bubrežnih kamenaca.

Obloge od ricinusovog ulja imaju protuupalno djelovanje koje ublažava bol prilikom prolaska bubrežnog kamena. Ove obloge stimuliraju uklanjanje toksina i odvodnju limfnih čvorova. U slučajevima poput ovih ricinusovo ulje može se nanositi topikalno. Ono što trebate učiniti je staviti domaću kompresiju na kožu preko bubrega, ostaviti ulje tako da ga koža može apsorbirati.

Related image

Napravite obloge ovako:

Treba vam pamučna tkanina koja može da pokrije pokrije područje.

Presavijte tkaninu. Treba imati četiri sloja. Ricinusno ulje treba potopiti kroz prva tri sloja. Zatim stavite pamuk izravno na zahvaćeno područje. Koristite plastičnu foliju za pokrivanje pamuka. Koristite bocu s toplom vodom kako bi otvorili pore. Na taj način, ulje se može otopiti u vašoj koži.

Kada uklonite obloge, upotrijebite razrijeđenu otopinu vode i sode bikarbone. Koristite jednu žličicu sode za 4 žličice vode. Ove obloge se mogu koristiti više puta dnevno.

Izvor: kreativan.novi.ba