Snijeg poslao otvoreno pismo najave dolaska komunalnim službama

Na adresu Federalnog hidrometeorološkog zavoda Federacije BiH i adresu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske stiglo je obavještenje od Snijega u kojem je najavljen dolazak ovog redovnog gosta na područje Bosne i Hercegovine u ovogodišnjoj sezoni zima-zima 2017.

Naime, ovakav potez, Snijeg objašnjava dosadašnjim problemima koji su se dešavali na području ove zemlje, jer, kako navodi, nigdje još nije uspio iznenaditi komunalne službe u vrijeme kada je predviđen njegov dolazak.

“Padam evo već svake godine. Padam otkako je svijeta i vijeka. Padam u većem dijelu svijeta i još nigdje nisam čuo da sam uspio da iznenadim neke komunalne službe.

Prihvatam, znalo se desiti da uzmem neplaćeno nekad, al onda me kiša zamijeni ljeti, ali ni to nije bilo prečesto. Doduše, umori se čovjek kad radi 4.5 milijardi godina”, rekao je Snijeg.

Ono što je Snijeg istakao u svom saopćenju kao glavnu zamjerku jeste konstantno nabacivanje krivice.

POPULARNO:  PREKRASNE IDEJE ZA NATKRIVENE TERASE

“Ja padnem, ja kriv. Ja ne padnem, niko ništa. Svake godine kao iznenada dođem.

Pa eto, ako imate neku kućnu slavu i svake godine vam dolaze gosti, je li vam se ikad desilo da jedne godine kažete: ‘Jaoooo iznenadili me gosti, nisam znao/la da će doći’? Naravno da nije.

Nego fino svake godine zapne cijela kuća da se čisti, sprema, kuha, kupi logistika, spreme lavori za povraćanje pa fino ljudi dođu i zabave se.

Tako lijepo spremite čistilice, so, spremite radnike i na posao, a evo ove godine sam poslao i otvoreno pismo, a potrudio sam se da se malo promovišem i u sferi digitalnog marketinga, pa imaju najave i na Facebooku i drugim stranicama o vremenu”, zaključio je Snijeg.

Milorad Dodik je naložio da se odbije pismo Snijega u Republici Srpskoj, jer nije poslana ćirilična verzija.

Izvor: šatro.info