JESTE LI ZNALI? GENIJALNI NAČIN KORIŠTENJA ČAJNIH VREĆICA: VAŠ STOMATOLOG VAM OVO NEĆE REĆI!

Šoljica čaja uvijek je dobra ideja.Zahvaljujući vrećicama čaja, možete uživati ​​i u vašem uredu, tako da nema izgovora da propustite ovo lijepo, zdravo piće. Ali, što ćete učiniti nakon što ste pripremili svoju šoljicu sa vrećicom za čaj? Pretpostavimo – bacite upotrijebljenu je u smeće, zar ne?

Malo poznate upotrebe čajnih vrećica:

1. Liječite opekline

Čajna vrećica vam može pomoći u tretiranju opeklina od sunca, sprečavanjem svrbeža. Crni čaj sadrži kiselinu koja pruža umirujuće učinke koji pomažu eliminirati višak topline od opekotina od sunca.

2. Za umorne oči

Vjerojatno imate noći kad se prepustite gledanju TV-a, a sljedećeg jutra završite s jadnim, zombičnim očima. Međutim, možete se riješiti vrećica za oči i istodobno revitalizirati oči uz pomoć tanina pronađenih u crnom čaju. Sve što trebate učiniti je staviti nekoliko korištenih vrećica čaja u spremnik i pohraniti ih u hladnjak.

Ako sljedećeg jutra imate umorne i napuhane oči, samo zgrabite neke od trenutačnih vrećica za čaj i stavite ih na oči. Neka djeluju oko 15 minuta.

3. Popravite manje opekline

Zbog velikih količina tanina u crnom čaju može se ublažiti upala uzrokovana previsokim temperaturama. Za liječenje manjih opekotina, stavite dvije ili tri hlađene, vlažne vrećice čaja.

4. Uklonite perut

Prhut je jedna od najzamljivijih stvari o kosi, i nažalost, može biti prilično teško ukloniti je u potpunosti. Zamijenite skupe proizvode protiv prhuti sa samo nekoliko vrećica za čaj.

5. Oslobodite se afti

Rashladite nekoliko vrećica za čaj i stavite ih na zahvaćeno područje u ustima. To bi trebalo ublažiti vaše afte zatren oka. Možete ih koristiti na isti način kako biste liječili ulkus usta i ublažili upalu usta.

Izvor: Novi.ba