KAKO JE MILAN SIMEUNOVIĆ (68) IZ SLOVENIJE, UZ POMOĆ KRNJIĆEVOG SIRUPA IZLIJEČIO DIJABETES: SVAKA ČAST MEDICINI, AL` JA VJERUJEM SAMO ALTERNATIVI!

Ujutro bih pojeo dva lista čuvarkuće, i popio čašu sirupa, a veče je bilo rezervisano za Krnjićeve čajeve. Nakon skoro mjesec dana imao sam šta i da vidim – vrijednost šećera se kretala između 9-10 jedinica! Žena nije mogla da vjeruje svojim očima i plakala bi od sreće kad god bi novo mjerenje otkrilo da vrijednost šećera lagano opada…

Milan Simeunović (68), radni vijek je proveo kao željeznički otpravnik u rodnom Zaječaru u Srbiji. Danas živi u Ankaranu, popularnom turističkom odredištu u Sloveniji, zajedno sa svojom ženom Irenom.

 Telefonskim razgovorom za magazin Aura, otkrio nam je kroz kakve nevolje sa zdravljem se suočavao posljednih godina, i kako je na kraju iz svega izašao kao pobjednik. Kako kaže, s nestrpljenjem je očekivao naš poziv jer želi da svi znaju da za dijabetes, od kojeg je obolio 2008. godine itekako ima lijeka, samo ukoliko se obratite pravim ljudima.

– Sve je počelo još prije skoro deset godina kada sam počeo osjećati neobjašnjivu žeđ, a usta su mi non stop bila suha. Počeo sam spavati sa čašom vode pored kreveta, i sebi još uvijek nisam mogao priznati da sam možda obolio od dijabetesa, baš kao i moja pokojna majka koja je prve simptome ove bolesti počela osjećati već u 37. godini – kazuje Milan.

Insulin me postepeno ubijao

Već te godine, Milan je otišao u bolnicu na rutinki pregled, uzeli su mu krv i tada je dobio svoj prvi nalaz i dijagnozu dijabetesa, koji je tada iznosio čak 23 jedinice.

–        Eh, da sam tih početnih mjeseci znao za čari alternativne medicine ne bih se ja sekirao i maltretirao odlascima kod ljekara koji me zamalo nisu pokopali svojim tabletama i insulinom. Za sve ovo vrijeme sakupio sam čitavu gomilu nalaza koji su bili, ruku na srce, katastrofalni. Pankreas mi je također počeo otkazivati što je samo dodatno zakomplikovalo moju zdravstvenu situaciju.

– Ali, šta sam mogao? Slušao sam savjete ljekara i poslušno uzimao sve što su mi rekli. Međutim, mjeseci su se veoma brzo pretvorili u godine, a ja sam se osjećao sve gore od brojnih tableta i insulina kojeg sam uzimao skoro svaki dan i to po 35 jedinica. Šećer se za to vrijeme nikada nije spustio ispod 20 podioka, a ja sam znao da više ovako neću moći izdržati – kaže Milan Simeunović.

POPULARNO:  SARU (10) JE MAJKA NAPUSTILA SA PET GODINA DA BI SE PREUDALA, A DETE TRAŽI SAMO OVO..

Kako dijabetes nije pokazivao znakove povlačenja, Milan je 2016. godine počeo razmišljati o alternativnim metodama liječenja. Stupio je u kontakt sa prijateljima, a jedan od njih mu spomenuo ime Mirsada Krnjića iz Konjica koji je svojim prirodnim sirupom uspješno izliječio čitavu armiju, sada već bivših „šećeraša“.

Žena plakala od sreće

– Nakon što sam malo proguglao ime Mirsada Krnjića i pročitao na desetine priča njegovih bivših pacijenata, nisam se ni sekunde dvoumio. Zgrabio sam telefon i naručio svoju prvu terapiju. Mirsad mi je odmah objasnio korake kojih se moram pridržavati ukoliko želim da terapija bude uspješna i rekao mi je da stupim u kontakt i sa njegovim saradnikom i bivšim pacijentom Mišom Vučkovićem iz Beograda koji mi je svojim savjetima pružao veliku podršku– prisjeća se Milan Simeunović.

– Radio sam sve kako mi je rečeno. Ujutro bih pojeo dva lista čuvarkuće, i popio čašu sirupa, a veče je bilo rezervisano za Krnjićeve čajeve. Nakon skoro mjesec dana imao sam šta i da vidim – vrijednost šećera se kretala između 9-10 jedinica! Prije Mirsadove terapije primao sam čak 204 jedinice insulina, međutim sada je taj broj spao na samo 34.  Ono što me najviše šokirao bilo je posljednji nalaz prema kojem mi se pankreas vratio u funkciju i ponovo počeo sam proizvoditi insulin, oko 70%!

Osim sirupa i čajeva, Milan je od Miše Vučkovića dobio i poseban režim ishrane kako bi ubrzao svoj oporavak i zadao snažan udarac ovoj opakoj bolesti.

Doručak koji treba biti malo „jači“ uglavnom se sastoji od kuhanog povrća i salate. Ono čega se moram strogo pridržavati je izbjegavanje voća koje u sebi sadrži šećer. To mi ne predstavlja nikakav problem, posebno kada vidim da mi se šećer zadnjim mjerenjem kretao između 5 i 6 jedinica.

Žena nije mogla da vjeruje svojim očima i plakala bi od sreće kad god bi svako novo mjerenje otkrilo da šećer pada za nekoliko jedinica – kazuje Milan, koji trenutno troši i osmu Krnjićevu terapiju, i ponekim gutljajem sirupa drži dijabetes pod kontrolom.

 

(aura.ba)