Medicinska sestra 50 godina liječila ljude od raka: Recept starog plemena!

Da li je moguće da postoji jeftini čaj od četiri biljke koji može da izleči rak, pa možda čak i sidu? Naime, Rene Kejs, skromna medicinska sestra iz Kanade, više od 50 godina je koristila čaj Esijak (Essiac) za lečenje pacijenata obolelih od raka u svojoj klinici u kanadskom selu Brejsbridž, severno od Toronta, i tvrdi da je to potpuno moguće!

Ona za svoje usluge nije tražila mnogo novca već samo onoliko koliko ko može da priušti. Do sada nikoga nije odbila. Nakon 1937. godine je prestala da naplaćuje svoje usluge.

Međutim, ona je na sve to dobila samo kritike kanadskog Ministarstva zdravlja, a privatne korporacije su odbile da ozvaniče čaj Esijak kao lek protiv raka.

Iako je Rene primenjivala ovaj čaj dugi niz godina, on vodi poreklo od domorodaca u severnoj Kanadi.

Rene je radila kao medicinska sestra u kanadskoj bolnici 1922. godine kada je kod nje došla starija pacijentkinja koja je pre 30 godina preživela rak dojke. Ta žena je živela u udaljenom kanadskom rudarskom kampu sa svojim mužem. Pre 30 godina joj je rečeno da ima rak dojke i da će morati da joj odstrane dojke.

Ona nije pristala na operaciju već se vratila u kamp. Tamo je naišla na domoroca iz plemena Odžibua koji joj je dao recept za lečenje raka i pokazao joj koje bilje da koristi, gde da ga ubere i kako da pripremi čaj. Ona je pratila njegova upuststva i tvrdi da se za par meseci u potpunosti izlečila i živela zdravo narednih 30 godina.

Pošto je Rene u to vreme imala tetku i očuha koji su bolovali od raka, ona se zainteresovala za ovaj čaj i starija žena joj je dala recept. Rene tvrdi da je uspela da izleči svoje članove porodice!

Nakon toga, ona je počela da primenjuje recept u klinici u kojoj je radila od 1934. do 1942. godine, izlečivši na stotine pacijenata obolelih od raka. Ona je sama uzgajala biljke od kojih je pripremala čaj.

Naravno, Rene Kejs je ubrzo postala meta kanadskih vlasti, ali nije uhapšena samo zato što je imala veliku podršku od gradskog saveta Brejsbridža i od nekoliko prestižnih lekara, ali i njenih brojnih izlečenih pacijenata.

Zahvaljujući velikoj podršci, Kejsovoj je dozvoljeno da leči rak pod tri uslova:

1) da leči samo pacijente koji su smrtno bolesni,
2) da sa njom radi iskusni lekar za dijagnostiku bolesti
3) da ne prima novac za svoje usluge. Ona se složila sa tim uslovima i nastavila da leči ljude.

Uprkos svedočenjima mnogih uspešno izlečenih pacijenata, javnost dugo nije znala za čaj Esijak. Kejsova je uspela da obavesti javnost o svom čaju tek 1977. godine, godinu dana pre njene smrti.

Ona je napravila sporazum sa kompanijom Resperin za koju je mislila da će legalizovati njen čaj. Međutim, ova kompanija je u saradnji sa kanadskim vlastima zataškala lek i njegovu formulu.

Sreća pa je dr Geri Glum čuo za svojstva čaja Esijak i počeo da se raspituje za njegov recept. On je pronašao neku osobu iz Detroita koja je izlečena ovim čajem iako joj je dijagnostikovanneizlečivi oblik raka materice.

Geri je kupio od nje recept, a zatim otišao kod Meri MekFirson, bliske prijateljice Rene Kejs, kako bi potvrdio autentičnost recepta.

Dr Glum je od MekFirsonove dobio brojne informacije o Rene Kejs i napisao knjigu o njoj pod nazivom “Calling of an Angel” (Poziv anđela). On je kontroverznu knjigu morao da izda sam, jer nijedna izdavačka kuća nije želela da rizikuje tužbu.

Isto tako je objavio i knjigu o izvoru side kao veštački stvorene bolesti za depopulaciju stanovništva. Glum je dospeo u veliku nevolju zbog objavljivanja istine o čaju Esijak, a u nekom trenutku su čak pretili smrću njemu i njegovoj porodici.

Glumove knjige je danas prilično teško naći, mada ih možda još uvek ima na internetu u pdf formatu. On je u jednom intervjuu negde oko 1990. godine naveo da je izlečio 5 pacijenataobolelih od side tako što im je davao čaj Esijak tri puta na dan. PROČITAJTE RECEPT NA SLEDEĆOJ STRANI…