STABILIZACIJA SRČANOG RITMA, OLAKŠANJE CIRKULACIJE I BOLA: 10 RAZLOGA ZAŠTO JE MED DOBAR ZA SRCE!

Kako bi naše srce bilo što duže jako i radilo besprekorno, lekari preporučuju da se med konzumira na dnevnoj bazi svako veče pre spavanja…

Foto: Shutterstock
Sigurno ste do sada u više navrata čuli da je med dobar za srce. Kompleksan sastav meda pruža mu velike mogućnosti da hrani i štiti naš organizam, a posebno srce kao najvažniji organ u njemu.

Šećer nije zdrav, ali med jeste. Ova istina posebno se odnosi na to da prirodni pčelinji proizvod mogu da jedu i osobe kojima je zabranjeno da jedu slatko ili imaju neka teška oboljenja.

Med ima karakterističnu aromu i veoma je sladak, čak je slađi od šećera, ali njegov celokupni hranljivi sadržaj veoma pogoduje zdravlju ljudskog organizma, a posebno našeg srca.

Može se izdvojiti bar 10 fantastičnih stvari zbog kojih je med dobar za srce.

Stabilizacija srčanog ritma

Med ima veoma kompleksan nutritivni sadržaj koji pogoduje srčanom ritmu. Zato je preporuka da kada osetimo lupanje srca uzmemo jednu kašičicu meda i to pojedemo. Time ćemo stabilizovati srčani puls, a za one koji već pate od hronične aritmije savet je da kašičicu meda pojedu svaki dan pre jela.

Jačanje srca

Kako starimo, sve više treba da pazimo na svoje zdravlje, a posebno na našu “pumpu” koja radi za nas neprekidno još iz majčine utrobe. Kako bi naše srce bilo što duže jako i radilo besprekorno, lekari preporučuju da se med konzumira na dnevnoj bazi svako veče pre spavanja.

 

Olakšanje cirkulacije krvi u srcu

Nedostatak cirkulacije u srcu može učiniti da srce ne može pravilno da ispumpava krv kroz telo. Da bi se krvna cirkulacija u srcu popravila, potrebno je konzumirati 3 kašike meda dnevno.

Poboljšanje performansi

Srce je jedan od retkih organa koji stalno radi i nikada se ne može odmoriti kao što je to slučaj sa mnogim drugim organima. Da bi perfomanse srca bile što bolje korisna je redovna upotreba meda.

Smanjivanje količine holesterola u srcu

Ako se u srcu pronađe holesterol, on je krivac što se veliki deo koronarnih arterija začepi, što je glavni uzrok javljanja bolesti srca. Da bi se holesterol očistio sa krvnih sudova, poželjno je konzumirati med tri puta dnevno posle jela. NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI…