STABILIZACIJA SRČANOG RITMA, OLAKŠANJE CIRKULACIJE I BOLA: 10 RAZLOGA ZAŠTO JE MED DOBAR ZA SRCE!

Podmazivanje srca

Za one koji imaju teško srčano oboljenje uobičajeno je da srce teško otvara i zatvara svoje zaliske kada krv protiče. Ovo može biti veoma opasno, jer može dovesti do srčane insuficijencije ili smrti ako se odmah ne krene s lečenjem. Med koji ima visok sadržaj prirodnih materija sposoban je da podmazuje srčane zaliske i zbog toga je veoma koristan za one koji imaju ozbiljnih srčanih problema.

Jačanje srčanih zidova

Konzumiranjem meda ne samo da ćemo ojačati srce, već ćemo dobiti deblje i jače njegove zidove. To znači da ako konzumiramo med svakodnevno, srce će biti vitalnije i moći će lakše da se odupre bilo kakvim bolestima.

Održavanje zdravlja srca

Kao što znamo, srce je jedan od najvažnijih organa u našem telu, pa je održavanje njegovog zdravlja na dnevnom nivou veoma bitno. Pravilno i redovno uzimanje meda u ishrani omogućićemo našem srcu da bude zdravo na duge staze.

Prevencija srčanih bolesti

Bilo koja bolest srca je hronična i obično veoma teška, a kada se desi, i veoma skupa za lečenje. Kako bismo izbegli da nam se to desi, jednu kašičicu meda dnevno treba uzimati samo radi preventive.

Olakšanje bola

Sigurno je bilo trenutaka kada smo se požalili na bol koji nas probada s leve strane grudnog koša. Obično se ovo dešava zbog zamora ili nedostatka dobre cirkulacije krvi u našem organizmu. Ova neprijatnost možete se otkloniti konzumiranjem meda od 3 do 5 kašičica dnevno.

Izvor: stil.kurir.rs