BILJKA KOJU SA RAZLOGOM ZOVU BOŽJI DAR: PRIRODNI LEK ZA MNOGE BOLESTI! (RECEPT)

Rusa, Marijina trava, milost Gospoda, Božji dar – sve su to nazivi za ovu lekovitu biljku koju treba da nabavite što pre…

Foto: Shutterstock

Biljku rusu ili Marijinu travu još zovu i milost Gospoda, Božji dar, koren za oči ili zlatni koren.

Sve nam ovo govori koliko je ova biljka cenjena i poštovana.

Međutim, danas mnogo manje nego pre zato što je farmaceutska industrija “proterala” sve vredne lekovite biljke.

Ova biljka raste na tarabama, potpornim zidovima, obroncima šuma. Može se pronaći i tokom zimskog perioda, a iz njenog korena i stabljike, kada se ubere, teče narandžasti sok.

foto: Shutterstock

Moć i lekovitost ove biljke je u tome što ona može da stvara crvena krvna zrnca, čisti jetru i žuč, dobra je za hemoroide, a ako imate zujanje u ušima a ne znate mu uzrok onda je ova biljka za vas.

Ona otklanja kurje oči i bradavice i sprečava maljavost ruku, lica i nogu kod žena. Ako bolujete od cista na jajnicima i mioma na materici ova biljka delotvorno utiče na njih.

Za upotrebu se koristi cela biljka, sveža ili osušena. Može da se koristi i za spoljašnju a i za unutrašnju upotrebu, u zavisnosti koje oboljenje treba da se leči.

Jedna ravna kašičica osušene ruse staviti u 1/4 litra vrele vode, ostaviti da odstoji 15 minuta, procediti pa popiti u laganim gutljajima.

Čaj se može koristiti i za spoljašnju primenu kod promena na koži, tipa lišajeva. U zavisnosti od oboljenja čaj piti najduže 14 dana od 1 – 2 šolje dnevno.

Izvor: stil.kurir.rs