OTKRILA TAJNI RECEPT: EVO KAKO DA UKLONITE ZADEBLJALU KOŽU SA PETA KORISTEĆI SAMO OVA DVA SASTOJKA!

Ispucale pete su samo estetski problem, ali ako ih se ne tretira, pukotine postaju sve dublje pa se javlja bol, dok zbog prljavštine koja se u njima nakuplja može doći do infekcije. 

Ispucale pete su vrlo čest problem koji može varirati u težini od samo kozmetičkog odnosno estetskog problema pa sve do bolnih problema.

Korištenje odgovarajućih mera opreza odmah može spriječiti daljnje pucanje te pojavljivanje dubokih rana, krvarenja i bols. Redovne kupke za stopala kao i struganje peta mogu pomoći u ublažavanju ovog problema, međutim potrebna je upornost.

Ispucale pete su samo estetski problem, a ako ih se ne tretira, pukotine postaju sve dublje te se javlja bol, dok zbog prljavštine koja se u njima nakuplja može doći do infekcije. Samim time potrebno je čim pre reagovati.

Zadebljanje na stopalima koje dovodi do smanjenja cirkulacije i elastičnosti se pojavljuje zbog viška mrtve kože.

Kako bi je se rešili koristite kamen ili turpiju. To je najbolje uraditi nakon tuširanja ili kupke kada je koža mekana.

Mrtvu kožu nikako se ne smije uklanjati oštrim predmetima pošto se može ukloniti previše kože što dovodi do infekcije.

Nakon uklanjanja mrtve kože stopala treba njegovati kako bi se koža odmorila od tretmana. Za to su najpogodnije raznorazne kreme. Tu dolaze u obzir hidratantne kreme..

Maslinovo ili kokosovo ulje je vrlo korisno u oporavku kože, dovoljno ga je samo nanjeti na stopala kružnim pokretima te ostaviti tako neko vreme.

Za kraj, priuštite si kupku za stopala u koju možete staviti maslinovo ulje, cvet lipe ili ruzmarin koja će vam pomoći u cirkulaciji.

Zapamtite, ispucale pete mogu dovesti do raznih problema. Pravilnom i redovitom njegom vaša će stopala ostati lijepa i zdrava kao uvek.

Kurje oči

Kurje oči obično su nepravilnog oblika, bele, sive ili žute boje. Najčešće nastaju na spoljašnjoj strani nožnog palca ili malog nožnog prsta jer su ta područja obično izložena najvećem pritisku. Kurje oči između prstiju nazivaju se mekim kurjim očima jer nisu tvrde kao ostale zbog vlažne kože među prstima.

Sledi super recept za ljekovitu tinkturu od samo 2 sastojka koja će u 10 tretamana učiniti čuda za vaša stopala.

Sastojci

– 10 tableta aspirina ili andola (od 300 mg)

– 250 ml 70%-tnog medicinskog alkohola

Postupak

10 tableta aspirina ili andola isitniti u prah i zaliti sa 250 ml rakije komovice (ili 70% -tnim medicinskim alkoholom) i ostaviti da odstoji negde 1-2 dana.

Tretman

Svako veče promućkati tinkturu i umočiti u nju komadić savijene gaze.
Oblog staviti na petu (žuljeve, stopala,…), umotati najlonskom vrećicom i obuti čarapu.

Ostaviti preko noći.

Ujutro oprati vodom, obrisati i namazati nekom masnom kremom za noge ili glicerinom.

Izvor: esspereso.rs