TINEJDŽERKA NIJE HTELA DA USTANE TRUDNICI U BEOGRADSKOM AUTOBUSU, USLEDILE SU REČI KOJE ODZVANJAJU

Trudna mlada žena je ušla u beogradski javni prevoz. Desila joj se situacija posle koje je u neverici napisala status.

Svaka osoba treba da ga pročita kako se takve situacije i takvi statusi ne bi više dešavali.

Hej ti, devojče, od 15 leta, što mi podrugljivo gledaš u flaster na veni nakon vađenja krvi.

Telećim pogledom ignorišeš moje postojanje u tvom vidokrugu, bleneš u skrin svog telefona, ili se smejuljiš sa drugaricom kojoj sediš u krilu na sedištu tik iza vozača.

“Ok, vas dve, nas dvoje, sad smo dva: dva u borbi za autobusko sedište, iako ti vodiš, i ne skrivaš zadovoljstvo zbog osvojenog prostora u beogradskoj gužvi.

Međutim po Pravdi koja ipak postoji u ovom Univerzumu, proleteće 10- 15 godina kao tren.

POPULARNO:  DJEVOJČICA (3) OSTALA ZAKLJUČANA U KUĆI DANIMA, UMRLA JE OD GLADI: MAJKA MARIJA JE OTIŠLA U PROVOD I OSTAVILA JE ...

I nadam se da će i tebe biti dvoje upakovano na moj način.

Ali ne želim ti takvu jednu tebe, iako će ih možda biti više, iako će biti još drskije “Ti” u vreme kada ti jedna postaneš “Dva”.

I onda se seti da si nekada ignorisala jednu koja je bila “Dva” i kojoj si se kliberila jer stoji pored tebe, ogromna kao žena i po, par nedelja pre nego što ponovo postane jedna.

Tinejdžeri, znamo da je škola završena, znamo da je raspust počeo, ali odgovornost i elementarna kultura ustajanja u prevozu starijima, osobama sa invaliditetom, trudnicama i majkama sa decom nije na raspustu. Ustani, ne posustani”, poručila je.

Svaka čast, ovaj tekst svako treba da pročita.

Izvor: zena.blic.rs