FACEBOOK UVODI NOVU OPCIJU KOJU ĆE SVI KORISTITI

Facebook je upravo pokrenuo novu opciju koja korisnicima omogućuje blokiranje neželjenih sadržaja bilo da se radi o spoilerima serija ili vijestima iz politike.

Ažuriranje će korisnicima omogućiti zanemarivanje određenih ključnih riječi kako na 30 dana ne bi vidjeli objave koje ih sadrže.

Zvuči odlično, ali opcija je trenutno dostupna samo malom postotku korisnika i, pri tome, neće blokirati oglase, piše Independent.

Opcija slijedi ideju slične opcije Snooze koja je predstavljena prošle godine, a sa naslovnice uklanja sadržaje određenih ljudi, stranica ili grupa.

Zanemarivanje i blokiranje nisu ekskluzivno pravo Facebooka, pa slične opcije nude i druge društvene mreže, uključujući Twitter i Instagram, što koriste kako bi se borile protiv online nasilja i neprimjerenih sadržaja.

Da biste aktivirali opciju, kliknite na tri tačkice iznad posta na naslovnici koji sadrži elemente o kojima ne želite čitati.

POPULARNO:  NEZADOVOLJNIM SRPSKIM TURISTIMA JEDAN GRK JE ODGOVORIO: “I MENI U SRBIJI TRAŽE PARE KADA HOĆU DA KUPIM PIVO ILI BUREK!”

Ključne riječi povučene izravno s postova mogu se ubuduće isključiti odabirom “odgode”.

Skrivanje bilo koje odabrane ključne riječi sakrit će slične postove svih prijatelja, stranica ili grupa na 30 dana.

Nažalost, oglasi koji sadrže iste ključne riječi i dalje će se prikazivati ​​na naslovnici.

“Iako radimo na tome da vam pokažemo najrelevantnije postove na naslovnici, ne činimo to uvijek najbolje”, rekli su iz Facebooka.

“Zato smo izradili opcije poput Pogledajte prvi, Sakrij, Prestani pratiti, Odgodi, a sada i Odgodu ključnih riječi.

Nadamo se da ćete uz dodatne opcije uspjeti prilagoditi sadržaj koji se prikazuje i da ćete više vremena provesti gledajući stvari koje su vam važne.”