KADA OVO SAZNATE, JEŠĆETE BELI LUK SVAKI DAN: evo koju opasnu bolest sprečava, a nije karcinom

BELI LUK je Neverovatan lek iz prirode odličan u prevenciji karcinoma ali takođe sprečava opasne simptome koji nastaju usled druge bolesti.

BELI LUK:Foto: Shutterstock

Poznato je da beli luk ima neverovatna lekovita dejstva, a malo ko zna da pomaže u lečenju i regulisanju jednog opasnog oboljenja, piše Lepa & srećna.

Neka istraživanja su dokazala da je dobro jesti beli luk kao prevenciju od karcinoma.

Dokazano je i da osobe koje boluju od dijabetesa treba redovno da konzumiraju ovo povrće.

Beli luk reguliše i obara šećer, a sprečava i bolesti koje najčešće dobijaju dijabetičari, kao što su visok krvni pritisaki kardiovaskularna oboljenja, ali i različite infekcije i viruse.

Stručnjaci savetuju da će beli luk imati najbolje dejstvo na zdravlje ako ga jedete sirovog, naročito ako čen izgnječite i tako oslobodite lekovite materije.

Ako ne volite miris ili ukus belog luka, onda ga dodajte u jela od krompira ili salatu kako biste neutralisali jak miris.

POPULARNO:  MOSTARKA DIJELI ISKUSTVO SA ELIKSIROM SA KAVKAZA: TUMOR NA MOZGU NESTAO, A RAK PLUĆA I GRLA KAO DA NIKAD NIJE NI POSTOJAO!

Iako je neverovatan lek iz prirode, stručnjaci ističu da šećeraši pre svakodnevne konzumacije belog luka treba da se posavetuju sa lekarom o količini koju smeju da pojedu kao i da provere da li baš uz njihovu terapiju smeju i da uzimaju beli luk, i u kojim količinama.

Izvor: lepaisrecna.rs