JEDNOGODIŠNJE DIJETE UPALO U KANTU PUNU VODE I UTOPILO SE

Selo kraj Koprivnice tuguje zbog smrti djeteta: Mladi roditelji nedavno su se doselili u Kuzminec. Planirali su obnoviti skromnu kućicu. Susjedi kažu da je mladi par izuzetno vrijedan i korektan prema svima.

U selu Kuzmincu u Koprivničko-križevačkoj županiji utopilo se jednogodišnje dijete.  – Jučer oko 8.45 sati u Kuzmincu u plastičnoj kanti utopilo se jednogodišnje dijete.

Dijete je tijekom igre u prostoriji obiteljske kuće pomaknulo poklopac kante, izgubilo ravnotežu, palo u kantu glavom u vodu i utopilo se – ističu u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj.  Očevid su izvršili policijski službenici Policijske postaje Koprivnica, koji će o događaju dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijelo je, prema neslužbenim informacijama, pronašla majka (19) koja je bila u kući u vrijeme tragedije. Čula sam bolni krik susjede Violete, koja je trčala k nama u dvorište i vikala ‘zovi Hitnu, zovi Hitnu’, kazala je Mira Bačani (35) iz Kuzminca kraj Koprivnice.

I sama još u šoku, opisala je strašnu tragediju koja je potresla cijelo selo – u kanti vode utopila se jednogodišnja djevojčica. Susjeda Mira u utorak nam je ispričala kako se odmah pribrala. Nazvala je Hitnu.

– Bili su na intervenciji, ali su im rekli da curicu okrenu na bok i malo jačim tapšanjem pokušaju reanimirati – kazala je susjeda. – Iako je bila izvan sebe, Violeta se sabrala i sve je pokušavala raditi po uputama – govori nam njezina susjeda Bačani.

NIJE JOJ BILO POMOĆI

Dodala je kako je Hitna pomoć stigla za 20-ak minuta. No maloj nije bilo pomoći. Dok je Mira bila na telefonu, dotrčala je druga susjeda, Jela Gavran.

– Ono što sam vidjela proganjat će me cijeli život. Violeta je vrištala klečeći s djetetom u rukama pokušavajući malenu vratiti u život. Kraj nje bila je kanta boje za ličenje, a u njoj voda za piće.

U toj kanti utopila joj se kći. Vikala je: ‘Pomozite, pomozite!’. Kad je stigla Hitna, preklinjala je liječnika da sve učine kako bi malenu spasili, ali je, nažalost, bilo kasno. Curici koja je prije neki dan proslavila prvi rođendan život se ugasio a da nije ni počela živjeti – kazala nam je susjeda Gavran.

U skromnoj kućici u kojoj živi obitelj koju je pogodila grozna tragedija u utorak nismo zatekli nikog. Mladi roditelji s dvogodišnjim sinom otišli su u Legrad kako bi pokopali malenu. Za obitelj susjedi imaju samo riječi pohvale. Kažu da su se prije nešto više od mjesec dana doselili iz Legrada i kupili kućicu koju je trebalo obnoviti.

MJEŠTANI IMAJU SAMO RIJEČI HVALE

Govore mještani da je mladi par s dvoje djece bio izuzetno vrijedan i korektan prema svima. Otac Nenad, koji je samo koju godinu stariji od supruge, radio je na farmi pilića i kolega s posla ga je dovezao nakon što su mu javili za obiteljsku tragediju.

Majka Violeta je stalno bila uz djecu i, nažalost, samo trenutak ih je ispustila iz vida i dogodila se tragedija. Susjeda Bačani ispričala je kako je majka Violeta za prvi kćerin rođendan ispekla tortu, a malenoj su stavili naušnice, s kojima će otići u grob.

– U ponedjeljak oko 8.45 sati u Kuzmincu u plastičnoj kanti utopilo se jednogodišnje dijete.

Dijete je tijekom igre u prostoriji obiteljske kuće pomaknulo poklopac kante, izgubilo ravnotežu, palo u kantu glavom u vodu i utopilo se – rekli su u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj.

Očevid su izvršili policijski službenici Policijske postaje Koprivnica, koji će o tragediji dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor: 24sata.hr