VIŠE OD LEKA: JEDNOSTAVAN RECEPT OD PROSA RAZBIJA KAMEN U BUBREGU

 

Ova žitarica ima brojna lekovita svojstva za ljudski organizam, a posebno je efikasna u čišćenju bubrega od sluzi, peska i sitnog kamenjaKAMEN U BUBREGU

Kamen u bubregu najčešće se formira tiho i bez nekih posebnih simptoma. Kada se “pokrene” uzrokuje žestok bol neretko praćen mukom, bolnim mokrenjem ili čak pojavom krvi u mokraći.

Takođe, mnogi koji su kroz ovo prošli reći će vam i da su bili veoma uplašeni jer bol od kamena u bubregu često “liči” na oboljenje nekog drugog organa.

Pacijent može pomisliti da ga boli stomak, slepo crevo, želudac, ali i da je problem ginekološke prirode kod žena, odnosno da je vezan za prostatu kod muškaraca.

Međutim, postoji jedna žitarica koja vas može u potpunosti rešiti ovih muka i učiniti da vaš organizam sam izbaci kamen i to bez ikakvih bolova.

U pitanju je proso – retko alkalna, bezglutenska žitarica koja se u narodnoj medicini koristi kao prirodni lek za lečenje urolitijaze (stvaranje kamena u mokraći i urinarnom traktu).

Upravo zbog činjenice da efikasno čisti bubrege od peska i sluzi, te uklanja sitno kamenje iz bubrega i bešike, proso je mnogim ljudima pomogao da zaborave na probleme s bubrezima.

Inače, proso je žitarica koja je pristupačna svakome – jeftina je, a možete je pronaći u svim radnjama zdrave hrane.

Ljudi koji je uvedu u svoju ishranu mogu da očekuju brojne blagodeti za svoje zdravlje, a razlog je taj što proso sadrži vitamine A, E i ceo kompleks grupe B. Bogat je svim važnim mineralima (kalcijum, fosfor, gvožđe, natrijum, kalijum, magnezijum, sumpor, fluor, jod). Snabdeva organizam belančevinama i vlaknima, a sadrži i fitat koji je povezan sa smanjenim rizikom od raka.

Mi vam donosimo krajnje jednostavan recept od ove čudesne žitarice koji potiče iz ruske narodne medicine, a koji će vam pomoći da za svega deset dana očistite bubrege od peska, sluzi i sitnog kamenja, dok će kod većeg kamenja, ukoliko ono postoji, direkto delovati na njihovo razbijanje i smanjenje.

Foto-ilustracija: Profimedia

Recept

Uveče, 1 čašu (200 gr) prosa isperite toplom vodom kroz cediljku.

Naspite proso u veću teglu (od 3 litre) i prelijte 2/3 tegle vrućom prokuvanom vodom.

Poklopite, dobro promućkajte, umotajte u nešto toplo i ostavite da prenoći. Ujutru ponovo promućkajte. Primetićete belu mutnu tečnost u tegli. Ovo i jeste vaš lek.
Prespite tu tečnost iz tegle u drugi sud, tako da vam u prvoj tegli na dnu ostane proso (nemojte ga bacati). Dobijenu tečnost pijte u toku dana bez ograničenja, u bilo kojoj količini, kad god poželite.

Proso koji vam je ostao obarite (1 čaša prosa, 3 čaše vode, kuva se 15-ak minuta). Dobićete zdravu kašu koju možete da pojedete za doručak ili ga iskoristite kao prilog uz neki ručak (proso je odlična zamena za pirinač).

Foto: Femina

Foto: Femina

Uveče pripremite novu porciju vašeg leka za sutradan, po istom postupku, a preporuka je da tečnost od prosa pijete u kontinuitetu 10-15 dana.

Rezultat

Posle 10-15 dana kamen će se rastopiti i izaći će zajedno s urinom, a bubrezi su očisćeni od peska, sluzi i kamenja. Eliminisana je upala, obnovljeno je tkivo bubrega i organa urinarnog trakta.

Izvor: Telegraf.rs / Femina