RIJEŠITE SE NEUGODNIH MIRISA POMOĆU OVA 4 TRIKA

Mislite da znate sve tajne uklanjanja neugodnih mirisa? Potrudili smo se da nađemo one najbolje, za koje vjerovatno niste čuli.

Ekstrakt vanile

Stari trik, za koji možda niste čuli: na sijalicu nanesite kap ekstrakta od vanile i, kada je budete upalili, njena toplota će uticati na širenje prekrasnog mirisa.

Pasta za zube

Sastojci u pasti za zube koji osvježavaju usta jednako djeluju i na vašim rukama ukoliko ste se bavili nekim poslom i na rukama je ostao neugodan miris (na primjer, sjeckanje crvenog luka) operite ruke pastom za zube i vaše ruke će mirisati predivno.

Jabukovo sirće

Miris dima od cigareta možete ukloniti pomoću jabukovog sirćeta jedna od opcija je da krpu namočite u sirće i da je protresete nekoliko puta u vazduhu (kao da pokušavate da otjerate nevidljive insekte) ili da u manju zdjelu sipate sirće i stavite ga tamo gdje se miris najviše osjeti.

Sok od paradajza

Ukoliko koristite plastične posude, najbrži način da eliminišete neugodan miris iz njih jeste da sipate malo soka od paradajza i da ih onda izribate. Nakon toga ih isperite mlakom vodom.

Izvor: minimagazin