MAČKE SU LEK ZA DUŠU I TELO: PRENOSE LJUBAV, UMIRUJU I LEČE PREDENJEM!

Predenje mačaka može brzo da reši probleme stresa, nesanice ili uznemirenosti bez upotrebe lekova, što potvrđuju vlasnici tih kućnih ljubimaca i veterinari…

Foto: shooterstock
Veterinar Žan-Iv Goše iz francuskog grada Tuluza koji sprovodi “terapiju predenja” istakao je da predenje smiruje i deluje kao “lek bez neželjenih dejstava”.

“Kada se organizam bori protiv teških situacija, kao što je stres, predenje mace emituje umirujuće i blagotvorne zvuke koji pomalo deluju kao muzika”. objasnio je Goše.

Istakao je da na predenje čije su frekvencije niske, između 20 i 50 herca, ne reaguje samo ljudska bubna opna, već i nervni završeci na koži, pa se tako pozitivne misli i dobro raspoloženje prenose na mozak čoveka.

Pozitivno dejstvo mačaka se, međutim, ne sastoji samo u predenju, prenela je agencija AFP.

“Maca je večita beba koja voli da bude mažena i traži samo da se sa njom igra, što u nekim slučajevima nadoknađuje emotivni nedostatak ljudima bez dece”, rekao je Goše.

Nauka kaže da članovi porodice koji imaju kućnog ljubimca međusobno su više povezani, pa lakše rešavaju sukobe.

Primećeno je i da je oporavak nakon bolničkog lečenja mnogo brži uz prisustvo mace ili psa, kao i da životinje pozitivno utiču na imuni sistem i sprečavaju mnoge bolesti.

Uglavnom, sva delotvornost mačaka pre svega leži u pozitivnim osećanjima koja podstiču kod svojih vlasnika, jer lepe misli znače i lep život!

Izvor: stil.kurir.rs