10 SJAJNIH DOMAĆIH TRIKOVA ZA KOJE VAM JE DOVOLJNA SAMOLEPLJIVA FOLIJA

Samolepljiva folija služi da se u nju upakuje hrana, ali ima još mnogo korisnih namena.

Pomoću tog jednostavnog materijala možete sebi olakšati selidbu, sačuvati čistoću kuhinje, pa čak se možete otarasiti i dosadnih insekata.

Femina je proverila najzanimljivije načine upotrebe samolepljive folije i prenosi vam kako je sve možete iskoristiti.

1. Pretvorite običnu čašu u posudu iz koje se ne prosipa
tečnost

Ukoliko nemate čašu s poklopcem, a želite da se obezbedite od slučajnog prosipanja tečnosti, pokrijte običnu čašu samolepljivom folijom i ubacite slamku u sredinu. Da biste se sasvim obezbedili, možete ivicu folije dodatno pričvrstiti selotejpom.

2. Poširano jaje

Obično se poširano jaje kuva tako što se u kupuću vodu doda malo sirćeta, a zatim u loncu napravi vir i onda direktno u njega razbije jaje. Čak i kada se pridržavate svih instrukcija, nema garancija da će se jaje skuvati u željenom obliku.

Mnogo je lakše pripremiti ovo jelo pomoću samolepljive folije za hranu – samo razbijte jaje u nju, vežite je u vrećicu i sve to spustite u vrelu vodu.

3. Otvaranje tegle

Ukoliko ne možete da otvorite tvrdoglavi poklopac, obmotajte ga samolepljivom folijom.Tako vam ruke neće kliziti i biće vam mnogo lakše da otvorite teglu.

4. Zaštitite kuhinju od prskanja

Ukoliko imate mikser bez poklopca, verovatno vam nije potrebno objašnjavati koliko nakon mućenja sve oko njega bude isprskano. Izbeći ćete to ako pre početka rada posudu miksera obmotate smolepljivom folijom.

5. Da se boja ne osuši

Ukoliko morate da prekinete farbanje, umotajte četku i kanticu boje samolepljivom folijom. Tako se boja na površini ne može osušiti, a neočišćena četka se neće udrveniti od osušene farbe. NASTAVAK NA STRANI 2…