Skip to content

MUŽ ME JE OSTAVIO ZBOG OVE 4 STVARI: EVO KAKO SAM UNIŠTILA BRAK, SVE JE BILA MOJA GREŠKA!

  Podijelite sa prijateljima

  Nemojte da pravite iste greške!

  Žene, učite na njenom primeru! Ona je uništila svoj brak zbog ove četiri stvari:

  1. Decu sam uvek stavljala na prvo mesto

  Lako je voleti svoju decu. Potrebno je vrlo malo truda i oni vas obožavaju, bez obzira na sve. Brak je ipak mala suprotnost: to je posao.

  A kad god sam osećala da jemoj brak težak rad, ja bih izašla s decom napolje ili u šetnju ili u bioskop.

  Često sam planirala ove avanture kada sam znala da moj muž ne može da ide (ili da mi ne pokvari ugođaj). Govorila sam samoj sebi, sve je u redu, on ionako radi, a nekako mi se uvek činilo da mu se ne da da ide na porodične izlete.

  Izabirala sam da većinu noći s decom spavam u sobi, okrivljujući muža da jako hrče i neka se odmori jer nam ionako deca nekoliko puta upadaju u sobu tražeći nešto ili ih je strah da spavaju sami. Kao rezultat toga, jedva da smo sat vremena bili sami, a nikada nismo proveli noć bez dece. Pa, možda jednom godišnje na našu godišnjicu.

  2. Nisam postavila granice svojim roditeljima

  Bili su često u našoj kući, ponekad bi dolazili nenajavljeni i ulazili slobodno u kuću. Oni bi “pomagali” oko kuće i radili stvari koje im nikada nismo tražili, poput preslaganja veša iz mašine u sušilicu. Odlazili bismo sa njima na odmor. Ispred nas bi preodgajali našu decu. Moji strahovi su me usporavali da napravim granicu i postavim pravila ponašanja mojih roditelja. Moj suprug se, doslovno, oženio celom mojom porodicom.

  3. Retko smo vodili ljubav. I postala sam zanovetalo

  Mislila sam da je ljubav iskrenost, ali svi znamo da istina boli. Dok smo se osećali udobnije (čitaj: lenji) u našem odnosu, bila sam preumorna za akcije. A kada bi nešto i učinio, stalno bih ga napadala: Zašto si to učinio? Umesto da mu pomagala da izgrađuje svoj ego, ja sam ga ponižavala. Često sam mu govorila kako mu posao i nije baš neki i kako sigurno odlazi samo da gleda svoje koleginice vešalice (jer ja sam imala višak kilograma).

  POPULARNO:  MEŠAVINA MEDA I KURKUME ČINI ČUDA

  Stalno sam mu spočitavala kako radi sve pogrešno, a iskreno, on samo nije radio po mom. Ponekad sam razgovarala s njim kao s detetom. Kontrolisala sam porodične finansije i njemu prigovarala za svako nepromišljeno trošenje. I u spavaćoj sobi, pogodili ste – činio je to sve pogrešno, a nisam se stidela da mu to kažem. Kako se naš brak raspadao, stalno sam tražila greške i greške kako bih mogla da opravdam moju superiornost. Na kraju dana, više nisam osećala poštovanje prema njemu, što sam mu i pokazivala.

  4. Nisam se trudila da naučim da se borim na pravi način

  Znam da zvuči čudno predložiti da postoji pravi način borbe. Ali, postoji. Imala sam tendenciju da zadržim mir u našoj kući ako držim usta zatvorena kad me stvari stvarno smetaju, ali nisam. Kao što možete da zamislite, sve male stvari koje su me izluđivale prerasle su u ogromnu kuglu ljutnje koja će se povremeno pretvoriti u veliki, stvarno zastrašujući napad.

  Sada kada se osvrnem unazad, bila sam očito jedna obična zastrašujuća kuja tokom tih epizoda. Pišem ovo s nadom da ću nekako vratiti svog sada bivšeg supruga nazad. I molim ga za oproštaj. Pišem ovo jer ne mogu da verujem koliko sam dugo držala glavu zakopanu u pesku.

  Nadam se da će druge žene kroz moju priču barem malo shvatiti kako mi žene možemo da uništimo jednu porodicu. I dok sam još uvek uznemirena što je moj suprug odlučio da reši naše probleme u krevetu druge žene, ipak priznajem da ga je moje ponašanje i gurnulo tamo.


  (Espreso.rs / Kutak.Net)