Skip to content

POMEŠAJTE LIMUN I SODU BIKARBONU: SJAJNA MEŠAVINA ZA NEGU I LEČENJE CELOG TELA! (RECEPTI)

  Podijelite sa prijateljima

  Svi recepti za narodne lekove sa limunom i sodom bikarbonom…

  Soda bikarbona i limun su sastojci koji imaju mnogo prednosti na naše zdravlje, ali i za čišćenje kuće. Kao lek soda bikarbona se najčešće koristi za lečenje žgaravice, ali može pomoći i kod lečenja akni i kandide.

  Smesa od sode bikarbone i limuna korisna je za čišćenje lica i uklanjanja mrtvih ćelija kože, ali i za izbeljivanje zuba.

  Neki smatraju da kombinacija sode bikarbone i limunovog soka može pomoći u lečenju raka. Mnoge se namirnice smatraju anti-kancerogenima, posebno prirodni sastojci koji su antioksidansi i alkani. Ipak, samo zato što imaju te prednosti ne znači da nam mogu pomoći u lečenju raka, ali imaju neke koristi za sprečavanje nastanka raka.

  Zdrava ishrana koja uključuje limun i sodu bikarbonu ima prednost na zdravlje jer:

  Alkalizuje – kombinacija limuna i sode bikarbone ima alkalizirajuće delovanje na telo što pomaže kod acidoze – stanja prekomerne kiselosti krvi koje nastaje kada bubrezi ne izbacuju kiselinu iz tela ili kada telo proizvodi previše kiseline. Takođe je odlično sredstvo za zdravlje bubrega jer pomaže pri izbacivanju toksine iz tela.

  Dobri su za probavu – kombinacija limuna i sode bikarbone odlična je za poboljšanje probave, ali pomaže i kod nadutosti i refluksa želudca.

  Pročišćavaju – limun i soda bikarbona pomažu pri čišćenju jetre i pružaju dovoljno vitamina C, fosfora i antioksidansa za zadovoljavanje svakodnevnih potreba.

  Regulišu nivo LDL holesterola (loš kolesterol) i poboljšavaju kardiovaskularno zdravlje.

  Soda bikarbona i limun za rak

  Ono što je najbitnije za dobro zdravlje je održavanje pH ravnoteže u telu. Idealna pH vrednost krvi bi trebala biti blago lužnata, oko 7.4 pH, ali stvaranje idealnog svakodnevnog nivoa pH u telu može biti teško.

  Toksini kojima smo izloženi kroz hranu, okolinu, način života i stres mogu stvoriti kiselost organizma što pogoduje širenju kancerogenih ćelija. Korištenje sode bikarbone može pomoći kod usporavanja rasta kancerogenih ćelija  i ravnoteže unutrašnjosti tela tako da ćelije ne mogu preživeti. U slučaju raka, ovo znači promena unutrašnjeg stanja iz kiselog u lužnato.

  POPULARNO:  COVID PACIJENTI IZ TUZLE GRAĐANE POZVALI NA VAKCINACIJU: NE DOZVOLITE SEBI NAŠU SUDBINU

  Recept: Pomešajte sok od pola limuna i 1 kašičice sode bikarbone u čaši vode te to popijte. Samo pripazite da popijete napitak 30 minuta pre i barem 2 sata nakon obroka jer će neutralizovati želučanu kiselinu koja je dobra za probavu.

  Limun i soda bikarbona za mršavljenje


  Soda bikarbona i voda poboljšavaju lošu probavu. Soda bikarbona se koristi i kao suplement za sportiste koji sprovode treninge izdržljivosti i snage. Za mršavljenje soda bikarbona neće pomoći.

  S obzirom na to da soda bikarbona olakšava probavu jer neutralizuje želučanu kiselinu neki smatraju kako pomaže pri smanjenja postotka telesne masti. Ali u stvarnosti nema direktan uticaj na telesnu mast – niti ne poništava količine kalorija koju konzumirate.

  Limunov sok takođe nije namirnica koja će Vam pomoći kod mršavljenja, ako se i dalje nezdravo hranite. Ipak, limun sadrži pektin koji pomaže kod toga da se duže osećate sitima. Ako zamenite napitke koji sadrže puno kalorija s limunovim sokom, onda on može pomoći kod mršavljenja jer unosite manje kalorija u telo.

  Soda bikarbona i limun za čišćenje


  Soda bikarbona i limun prirodna su sredstva za čišćenje. Limun dezinfikuje površine i njegova kisela pH vrednost pomaže da se otope masnoću, a soda bikarbona pomaže kod ribanja masnih površina. Kada koristite limun i sodu bikarbonu možete očistiti sve od rerne do vrata tuš kabine.

  Pospite sodu bikarbonu na površinu koju je potrebno očistiti. Presecite limun na pola, iscedite, i sunđer umočite u sok od limuna i čistite površinu na koju ste stavili sodu bikarbonu.

  To pomaže kod čišćenja:

  • daske za sečenje,
  • frižidera,
  • površina u kupatilu,
  • kuhinjskih površina,
  • zamrzivača,
  • umivaonika i česme,
  • mrlja u plastičnim posudama za hranu.

  Za čišćenje rerne preporučuje se da pomešate sirće i limunov sok u omeru 2:1. Otopinom poprskajte rernu i ostavite 5 minuta. Zatim pospite sodu bikarbonu i ostavite dodatnih 10 minuta. Nakon 10 minuta samo prebrišite rernu.

  NASTAVAK NA STRANI 2…

  Pages: 1 2