LJEKOVITO BILJE SAVJETI

RECEPT POZNATE RUSKE ONKOLOGINJE: BILJNI ELIKSIR ZA BOLESTI SRCA, LOŠ HOLESTEROL I PREVENCIJU RAKA!

Podijelite sa prijateljima

S obzirom da lipov med podstiče znojenje, korištenje tog meda preporuča se kod prehlada i gripa, i naravno za eliminaciju toksina iz tela…

Za ovaj jedinstveni recept moskovske onkologinje dr Filipove potrebni su vam sveži mladi šampinjoni, sveži divlji kupus (lat. Brassica oleracea) i med lipe.

Zašto kupus?

Kupus ili zelje je omiljeno jelo na našim stolovima, posebno u ukiseljenom obliku. No, znate li da je on i vrlo delotvoran, a jeftin lek za mnoge tegobe?

Sto grama sirovog kupusa sadrži čak 42 mg vitamina C. Društvo mu prave vitamin A i folna kiselina kao i minerali magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum i natrijum.

Postoje mnoge vrste kupusa, a najpoznatije su beli i crveni te savojski kupus, koji kod nas pogrešno nazivaju keljem.

Za najdelotvorniji važi crveni, koji je i do sedam puta lekovitiji od belog, a njegova boja ukazuje na prisutnost lekovitih jedinjenja antocijanina.

Kupus je najbolje jesti sirov ili kratko kuvan. U svrhu lečenja, koristite neprskani domaći ili organski uzgojeni kupus.

Sirovi kupus, ako se često jede, pomaže kod malokrvnosti, nesanice, depresije i anksioznosti.

Kuvani kupus je odlično sredstvo za prolećnu detoksikaciju te je jedno od najboljih sredstava protiv nervne napetosti, teškoće, slabosti i slabe koncentracije.

Kupus obiluje antikancerogenim jedinjenjem sinigrinom, koji poseduje jedinstvena svojstva protiv raka prostate, creva i žuči.

Izvrsno je i protivupalno sredstvo, pa pomaže kod upalnih bolesti poput artritisa i reume.

Kod plućnih bolesti delotvoran je sok od kupusa pomešan s medom. On čisti disajne puteve, pomaže kod astme i bronhitisa. Kod bolesti grla preporučljivo je grgljati sok od kupusa.

Lekovito delovanje kupusa:

deluje preventivno protiv raka

potpomaže mršavljenje

poboljšava probavu

ima antiupalna svojstva

leči čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu

jača imunitet

čisti organizam

ublažava depresiju i teškoću

poboljšava koncentraciju

pomaže kod bolesti disajnih puteva

Zašto lipov med?

Lipov med se dobija od cveta stabla lipe. S obzirom da lipov med podstiče znojenje, korištenje tog meda preporuča se kod prehlada i gripa, i naravno za eliminaciju toksina iz tela. Lipov med se preporučuje kod smetnji i upala disajnih i probavnih organa.

Lipov med pospešuje metabolizam, a po ukusu podseća na čaj od lipe. Ovaj med pojačava rad srca i cirkulaciju.

POPULARNO:  OVIM RASTVOROM CVEĆARI OPORAVLJAJU UVELE BILJKE: SVE ŠTO VAM JE POTREBNO SU OVA 3 SASTOJKA

Zašto šampinjoni?

Šampinjoni su po sadržaju proteina jedne od najbogatijih vrsta gljiva. Od ugljenih hidrata u šampinjonima nalazimo glukan, inulin i pektinske materije, a potrebno je spomenuti da ne sadrže ni saharozu niti skrob, pa su stoga vrlo pogodni za osobe oboljele od dijabetesa.

Od vitamina, šampinjoni su odličan izvor riboflavina (40% preporučenog dnevnog unosa) i niacina (30% preporučenog dnevnog unosa).

Od kiselina, u gljivama su najvažnije oksalna i fosforna kiselina, a od mineralnih materija značajne su količine kalijuma. Uz plodove mora, najveći su prirodni izvor selena, koji je organizmu potreban u malim količinama i ubraja se u najjače antioksidanse, a poseduje i antikancerogeno delovanje.

Zatvoreni šampinjoni koji su potrebni u receptu su najmlađa  vrsta šampinjona, mlečno bele boje, a beru se u vrlo ranom stadijumu razvoja. 

Ukus im nije toliko izražajan pošto nije bilo dovoljno vremena da sazru, a koriste se sami ili u kombinaciji u kojima njihovo hrskavo tkivo izvrsno dolazi do izražaja. Šampinjoni sa zatvorenim klobukom izgledom se jedva mogu razlikovati od onih s nerazvijenim klobukom, ali je njihov ukus izražajniji.

Biljni eliksir dr Irine Filipove – recept:

Uzmite 5 šampinjona. Treba da budu skroz sveži, najbolje je da su ubrani pre manje od 24 sata. Takođe treba da budu s potpuno zatvorenim šeširićima.

Operite ih i prelijte kipućom vodom. Obrišite ih salvetom i iscedite kako dobili bistar sok. Poslužite se sokovnikom.

Takođe uzmite mladi kupus (zelje) i iscedite iz njega sok, dok ne dobijete 1 kašiku soka.

Pomešajte sok od šampinjona i sok od zelja i dodajte jednu kašiku prirodnog lipovog meda.

Ovo je količina leka za tri dana. Čuvajte ga u dobro zatvorenoj tegli u frižideru.

Konzumiranje:

Svako jutro na prazan želudac pojedite po trećinu ove smese (manje od pola kašike).

Lek ne treba da dajete deci mlađoj od 7 godina.

Komentar dr Filipove:

Ovaj lek ima trostruko delovanje.

Koristi se za lečenje bolesti srca, odnosno Angine pektoris.

Snižava loš holesterol.

Deluje kao zaštita od raka. Ako duže vreme uzimate ovaj lek neće vam pretiti opasnost od onkoloških oboljenja, smatra dr Filipova.

Izvor: stil