Skip to content

SA 132 KG SMRŠAO SAM NA 95! VEĆ GODINAMA ODRŽAVAM IDEALNU TEŽINU

  Podijelite sa prijateljima
  Foto: privatna arhiva

  Iako je stekao i slavu i novac, naš čuveni trubač Dejan Petrović, jednim od svojih najvećih uspeha smatra što je uspeo da svoju težinu dovede do idealne.

  Uspeo je da i one koji ne vole zvuk trube privoli ovom instrumentu, jedini je pomirio Exit i Guču, i danas Dejan Petrović sa svojim bendom puni stadione i dvorane širom regiona.

  Njegovi autorsku muziku vole i oni koji nikada nisu zaigrali uz zvuke limenog instrumenta, a on ne posustaje već sa novim poletom sebi zadaje sve veće ciljeve u karijeri i životu. 

  Uprkos nagradama i slavi, Dejan ističe da je srećan što je ostao “običan” i skroman čovek, sa obe noge na zemlji, koji se ne odriče prijatelja i poznanika. Na samitu OEBS-a u Beogradu, sa svojim bendom zabavljao je svetske lidere u nezvaničnom delu programa, a mnogi poznati i manje poznati angažuju ga da im svira na proslavama.

  Ipak, jednim od svojih najvećih uspeha smatra što je uspeo da smrša trideset kilograma!
  – Od detinjstva sam bio punijeg stasa – priča Dejan i nastavlja: – Nisam mnogo mario što imam više od sto kilograma. Nije da nisam s vremena na vreme pokušavao da ih se rešim, odlazio sam i kod raznih nutricionista, ali bez uspeha. Međutim, pre dve godine počeo sam previše da se zamaram posle sviranja, bilo kakvog fizičkog napora, i bez obzira koliko sam spavao, bio sam pospan.

  Nisam se dobro osećao, bio sam nezadovoljan sobom. Posle nošenje holtera utvrđeno je da mi puls tokom noći pada na 28 otkucaja i srce pravi četiri pauze… Doktor je rekao: ,Da si u petoj ili šestoj deceniji, ovog momenta stavio bih te na sto i ugradio ti pejsmejker, ali s obzirom da imaš 28 godina probaćemo da vidimo hoće li se stanje popraviti ako smršaš.

  Dobio sam rok od pola godine da se, uzmem u pamet, jer ako to ne uradim sledi teška operacija. Čvrsto sam odlučio da se rešim kilograma i obratio sam se za pomoć doktorki sa VMA. Danas, posle svega što je za mene učinila, ubrajam je u listu mojih prijatelja koji su mi pomogli u životu. 
  Novi režim ishrane i životne navike Dejan je započeo u martu 2014. i do avgusta iste godine izgubio trideset kilograma.

  – Prvih petnaestak dana bili su mi katastrofalni. Najteže mi je bilo od sedmog do trinestog dana, ali sam izdržao pre svega zbog sebe, zbog svog deteta… Bilo šta da sam radio, prekidao sam kad je bilo vreme obroku. 

  Najteže je bilo da usvojim sva pravila i prihvatim ih, a potom i psihički prevaziđem tu prvu, najveću prepreku. Izgovora za neuspeh je mnogo i svi možemo da se izvlačimo na ritam života, posao, putovanja i slične probleme.

  I sam sam to radio, ali kao što već rekoh, najvažnije je da se suočite sami sa sobom i donesete čvrstu odluku. Kada je prošao 15. dan i kada je prošla prva kriza, bilo je lakše – kroz osmeh nastavlja muzičar.

  POPULARNO:  IZRAELSKO ISTRAŽIVANJE IDENTIFIKOVALO VEZU IZMEĐU NIVOA VITAMINA D I OZBILJNOSTI COVIDA

  Dejan je potpuno prestao da pije sokove, alkohol i slatkiše, koje je ranije jeo u tolikoj količini, dok “od šećera ne počne da mi zviždi u ušima”. 
  – Sem što sam se odrekao tih poroka, počeo sam da jedem pet puta dnevno. Pošto ustajem veoma rano, tada jedem dva keksa uz čaj. Oko 10 doručkujem, a između tri i četiri popodne uzimam glavni obrok, uglavnom čorbu, parče mesa ili ribe, krišku integralnog hleba i salatu.

  Dva, tri puta nedeljno ručam isključivo povrće. Najviše volim kad odem kod babe i dede i tamo u selu jedem neprskane i zdrave plodove. Oko pet, pola šest popodne obavezo užinam voće, najčešće bananu ili pomorandžu, a u 20 časova večeram, najčešće tost sendvič sa malo šunke.

  Već dve i po godine pridržavam se ovog režima i sada sam se toliko navikao, da ne mogu da zamislim da se hranim drugačije – naglašava naš poznati trubač i konstatuje: 

  – Danas mi nije zabranjeno bilo šta da jedem. Ali, znam da sve treba da bude umereno, povremeno i da je važno da jedem pet puta dnevno, a ne jednom ili dva puta kako sam ranije radio. Uživam, ali samo ponekad u dobroj domaćoj rakiji, kao i u vrhunskim vinima. Cigarete su mi ostale porok, a volim da zapalim i pravu cigaru.

  Srce mu je, kako kaže, nikad bolje, a pritisak je sa 140/90 pao na 120/80.
  – Kada sam počeo da slabim imao sam 132 kg, a sada nikad ne prelazim 100, variram između 95 i 98 kg.

  Sa 33 kilograma manje osećam se dobro kao nikad u životu! Lakše sviram, lepši sam sam sebi, čak sam pametniji i duhovitiji – smeje se Dejan na ovu svoju izjavu, i dodaje da ko nije iskusio ovakav problem ne može da zna koja je to muka. 

  Obožavam da berem lekovite trave

  Kako se opuštate od stresa i obaveza?

  – Moja žena je rodom iz Kokinog Broda. Tamo imamo vikendicu i odlazimo kad je lepo vreme. Volim da se bavim lovom i ribolovom, a najviše mi prija društvo ljudi koji žive daleko od gradskih centara i provode vreme u prirodi.

  Volite prirodu?

  – Da, naročito one krajeve gde retko kroči ljudska noga. Imam običaj da, kad sam u prirodi, berem lekovite trave, volim da pecam, ali sve to više kao način da kreativno ispunim slobodno vreme.

  Izvor: magicnobilje.com