Skip to content

TOPE KILOGRAME I ŠTITE OD RAKA: MOĆNE SEMENKE KOJE TREBA DA JEDEMO!

  Podijelite sa prijateljima

  Ove semenke su dobar izvor proteina i pomoći će vam da ostanete siti. Duži osećaj sitosti znači manji unos kalorija.

  Semenke ove biljke sadrževisoku količinu esencijalnih masnih kiselina neophodnih za zdravlje srca i kardiovaskularnog sistema, ali i nervnog sistema i uopšteno obrambenog sistema organizma.

  Stručnjaci preporučuju jednu kašiku lanenih semenki dnevno. Možete ih dodati u vašu zobenu kašu, salatu, čorbu, vodu, smutije…

  Evo zašto bi trebalo da ih jedete:

  Dobre su za mozak

  Bogate su omega-3 masnim kiselinama, što je vrlo važno za vegane ili pojedince koji ne jedu plodove mora. Pospešuju razvoj neurona i regulišu funkcionisanje mozga. Za celokupno poboljšanje zdravlja mozga, dovoljne su jedna do dve supene kašike lanenih semenki dnevno.

  Za bolju probavu

  Lanene semenke su fantastičan izvor dijetalnih vlakana, što znači da će vam probava bolje raditi, bolje će se ispirati toksini i suvišne masti iz tela. Takođe mogu da reše mnoge probavne tegobe poput zatvora i neredovne stolice.

  Održaće vas sitim

  Ove semenke su dobar izvor proteina i pomoći će vam da ostanete siti. Duži osećaj sitosti znači manji unos kalorija, što može da podstakne mršavljenje.

  POPULARNO:  DOKTOR IGOR ORLOV SVETSKI STRUČNJAK OTKRIVA: OVA STARA METODA SMANJUJE NADUTOST, ŠEĆER U KRVI I REGULIŠE TEŽINU

  Štite srce i smanjuju holesterol

  Studija iz časopisa Hypertension otkrila je da je linolna kiselina – glavna komponenta lanenih semenki povezana s nižim sistoličkim krvnim pritiskom kao i smanjenim rizikom od hipertenzije.

  Pomažu kod mršavljenja

  Zahvaljujući sadržaju vlakana pomažu u održavanju nivoa šećera u krvi, suzbijaju glad i pomažu kod gubitka kilograma.

  Štite od raka

  Nekoliko istraživanja sugeriše da je lan izuzetno koristan u borbi protiv raka dojke, prostate, jajnika i debelog creva. Lan sadrži lignane za koje se smatra da imaju svojstvo prevencije karcinoma.

  Oni naime mogu da pomognu u zaštiti od raka i to zato što blokiraju enzime koji su uključeni u metabolizam hormona i ometaju rast i širenje tumornih ćelija.

  Izvor: stil