Skip to content

UNIVERZALNO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE OD 5 SASTOJAKA: ŽENE ŠIROM SVETA SU POLUDELE ZA OVIM ČUDESNIM SPREJOM! (RECEPT)

  Podijelite sa prijateljima

  Foto: Shutterstock

  Bilo da se radi o mutnom staklu tuš kabine, zapečenoj tečnosti na šporetu ili pocrnelom talogu, sprej od samo pet sastojaka postao je za mnoge majke univerzalno sredstvo za čišćenje doma…

  Postoje stotine sprejeva za čišćenje na tržištu koji tvrde da samostalno čiste i poliraju vašu kuhinju, kupatilo i spavaću sobu.

  No, umesto kupovine proizvoda punog hemikalija, koji čisti svako područje vašeg doma, grupa majki na Fejsbuku je osmislila “čudesni sprej” koji može da očisti gotovo sve.

  Bilo da se radi o mutnom staklu tuš kabine, zapečenoj tečnosti na šporetu ili pocrnelom talogu, sprej od samo pet sastojaka postao je za mnoge majke univerzalno sredstvo za čišćenje doma, piše Daily Mail.

  – Ovaj sprej je sjajan. Samo njega koristim. Svuda i za sve. Brilijantan je za prljavi i zapečeni šporet, pa čak i za kupatilu. Poprskajte i pustite tečnost da odstoji 10-ak minuta pre nego što počnete da čistite. Ne morate ništa da trljate – napisala je jedna žena.

  – Jednom mi se dogodilo da su mi u ormariću iscurela eterična ulja. I to je već neko vreme tako stajalo jer je tečnost koja se izlila bila zgusnuta i lepljiva. Sve sam poprskala sprejom i doslovno čekala minut, dva i odmah obrisala – napisala je druga.

  POPULARNO:  REČI RUSKOG PSIHOLOGA ĆE VAS DUBOKO PRODRMATI: ONAJ KO SE IZNUTRA OSEĆA NIŽIM, NIKADA NEĆE POSTIĆI LJUBAV I POŠTOVANJE!

  Sprej, koji se možete da napravite kod kuće, zahteva samo pet sastojaka koje mnogi već imaju kod kuće.

  Što vam je potrebno za čudesni sprej?

  1,5 litre vode

  300 ml sirćeta

  60 ml tečnosti za pranje posuđa

  25 ml ulja eukaliptusa

  3 kašičice natrijum karbonata

  Od 1,5 litre vode uzmite 2,5 dl koje treba da zakuvate. U ostatak vode dodajte 300 ml sirćeta, 60 ml tečnosti za pranje posuđa, 25 ml ulja eukaliptusa i tri kašičice natrijum karbonata.

  Promešajte mešavinu i dodajte vruću vodu kako bi se svi sastojci otopili. Ulijte u bocu sa prskalicom od dva litra.

  Ljudi koji su isprobali ovo domaće sredstvo za čišćenje kažu da je to vrhunski alat za dezinfekciju stolova, pločica, obojenih površina, masnih posuda, vinilnih podova, mrlja od trave na sportskoj odeći i tepihu.

  Izvor: stil