Skip to content

NAUČNICI U NEVJERICI: EKSTRAKT “OOLONG” ČAJA POTPUNO JE ZAUSTAVIO RAST ĆELIJA RAKA DOJKE!

  Podijelite sa prijateljima

  Novo istraživanje pokazalo je da oolong čaj može oštetiti kancerogene ćelije, te da ljudi koji konzumiraju veće količine ovog napitka imaju manji rizik od razvoja raka dojke.

  Zaključak je da bi oolong čaj mogao imati «tajnu sposobnost» borbe protiv opasnog kancera dojke, koji je jedan od vodećih uzročnika svih smrti žena oboljelih od kancerogenih bolesti.

  OTKRIVENA TAJNA SPOSOBNOST. 

  Najnovije istraživanje vodio je doktor Chunfa Huang, sa Odjeljenja interne medicine na Univerzitetu St. Louis u Missouriju. On i kolege rezultate su publikovali u žurnalu «Anticancer Research».

  Istraživali su efekte ekstrakta oolong čaja na šest različitih linija kancerogenih ćelija. Tretirali su te ćelije sa različitim koncentracijama ekstrakata zelenog, oolong i crnog čaja.

  Zanimljivo je da su ekstrakti zelenog i oolong čaja zaustavljali razvoj svih tipova ćelija raka dojke.

  Dodatno, provjerili su podatke o stopi obolijevanja od raka iz Kine i pokazalo se da je u provinciji gdje je potrošnja oolong čaja dosta velika, na gotovo trećinu manje slučajeva raka dojke u odnosu na nacionalni prosjek.

  POPULARNO:  NJEMAČKA: KO NE PRIMI VAKCINU – DOBIJA OTKAZ

  Potrebno je još istraživanja, ali se čini da postoje dobri razlozi za vjerovati da oolong čaj ima sastojke koji bi mogli pomoći u borbi protiv raka dojke.

  ŠTA JE OOLONG ČAJ? 

  Inače, Oolong čaj ili Wu long, kako ga Kinezi još zovu, je vrsta polufermrntiranog čaja. Dužina fermentaciskog procesa je negdje između crnog i zelenog čaja, te isto tako i udio kofeina. Najveći proizvođači oolong čaja su Kina i Tajvan.

  Oolong čaj najviše je dosad bio poznat po dobroj borbi protiv celulita, te kao pomoć pri mršavljenju. Budući da potiče od iste biljke kao zeleni i crni čaj (Camellia Sinensis), poznat je i po svojoj izrazitoj ljekovitosti.

  Izvor: Doznajemo