Skip to content

UBICA MASTI: UZ POMOĆ OVOG DREVNOG INDIJSKOG ZAČINA SMRŠAJTE 10 KG ZA 3 MESECA!

  Podijelite sa prijateljima

  Zanimljivu studiju sproveli su u Teheranskom institutu medicinskih nauka. Naučnici su okupili 2 fokus grupe, svaka se sastojala od 44 žene sa suvišnom težinom.

  Tokom 3 meseca, obe grupe su se hranile po istoj shemi (1200 kalorija dnevno) sa tom razlikom da su u svakodnevni jelovnik prve grupe uključili 1 kafenu kašiku kumina (indijskog kima). Ovaj začin dodavali su u nemasni jogurt, ili u salate.

  Rezultat je bio impresivan: žene iz prve grupe izgubili su u proseku 14% telesne masti više, nego žene iz druge grupe.

  Takav efekat objašnjava se time da kumin sadrži fitosterole koje poseduju sposobnost smanjivanja nivoa holesterola u krvi.

  Takođe, ovaj začin je bogat kalcijumom, fosforom i gvožđem. On stimuliše rad bubrega i gastrointestinalnog trakta, dobar je diuretik.

  A zbog poboljšanja i ubrzanja lipidnog metabolizma u organizmu smatra se odličnim sredstvom u borbi sa suvišnom težinom.

  POPULARNO:  TREĆINA ONIH KOJI PRELEŽE KOVID, DOBIJU I OVU DIJAGNOZU: NOVO ISTRAŽIVANJE OTKRILO!

  Kako konzumirati:

  Za poboljšanje metabolizma unos semena kumina treba da bude

  – 1 kafena kašika dnevno. Dodajte ovaj začin u jela od jaja, mesa, sira, a takođe, u jogurt i salate.

  Kontraindikacije za konzumiranje kumina: povećana kiselost, gastritis, čir na želucu, srčana oboljenja, holelitijaza, dijabetes.

  To ne znači nužno da ćete imati ove probleme, već samo da ukoliko već imate neki od njih nije dobro da duži vremenski period konzumirate ovaj začin.

  Izvor: uspesnazena.com