Skip to content

ISPLIVALA TAJNA KOLINDINE VITKE LINIJE: EVO KAKO JE TAKO BRZO SMRŠALA I DOVELA FIGURU DO SAVRŠENSTVA!

  Podijelite sa prijateljima

  Njena nova linija rezultat je liposukcijske dijete koju je predsjednica počela prakticirati prije ljeta, a rezultati su i više nego vidljivi.

  Riječ je o jednom od najnovijih režima prehrane modernog doba koji se brzo raširio u svijetu. Liposukcijska dijeta pogodna je za sve one koji žele skinuti do 10 kilograma u relativno kratkom vremenskom periodu i uz pomoć jednostavnih i lako dostupnih namirnica.

  Iako ova dijeta zabranjuje fizičku aktivnost, predsjednica Grabar-Kitarović je tjelovježbu ipak uključila u svoju dnevnu rutinu. Predsjednica Hrvatske je za Gloriju otkrila kako joj je najteže pridržavati se dijete kada je na službenim putovanjima.

  Tada je najteže jer nemam ni kada ni gdje vježbati, ali čim se vratim u Hrvatsku, počinje strog režim te samodisciplina. I vraćam se laganoj mediteranskoj prehrani koja se bazira na ribi ili pilećim prsima s puno povrća i velikim porcijama salate’, rekla je Grabar-Kitarović.

  Nutricionistica Mirela Marić, direktorica Nutrilife Centra za nutricionizam i dijagnostiku, za “Tportal” savjetuje da je, ukoliko se osoba odluči na ovu dijetu, prethodno poželjno napraviti analizu sastava tijela kako bi se prema tome izradio individualni plan prehrane koji će najučinkovitije djelovati na organizam. Nutricionistica upozorava kako ovdje nije riječ o klasičnoj dijeti ili prilagođenom jelovniku, zbog čega se ne smije primijenjivati na duge staze.

  ‘Liposukcijska dijeta u nekim oblicima sliči i na Atkinsonovu ili LCHF prehranu, iako je LCHF prehrana znatno bogatija sa povrćem, čega u jelovnicima liposukcijske dijete često znatno nedostaje, zbog čega dolazi do deficita vitamina, minerala i vlakana’, objašnjava nutricionistica, upozorivši na još jedan problem, a to je drastično smanjen unos ugljikohidrata.

  ‘Kada se ugljikohidrati smanje drastično na rečenu granicu ili ispod nje, tijelo ostaje bez glukoze kao primarnog pogonskog goriva, a tome se najviše opire mozak, kao najveći korisnik ovog energenta bez čijeg rada naš organizam nema života’, tvrdi Marić.

  Osnovna pravila liposukcijske dijete 

  Dozvoljene namirnice su sve vrste nemasnog mesa, jaja, riba, sir, mliječni proizvodi, gazirane vode, sokovi od povrća, čajevi, riža i sve grubo mljevene žitarice, svježe voće i povrće. Zabranjene su sve vrste šećera, industrijski prerađeno meso, jaki začini, alkoholna pića, kava bez kofeina, gazirana pića, kandirano voće, bijelo i sojino brašno, organsko meso (srce, mozak, iznutrice) i pekarski proizvodi.

  POPULARNO:  DR NESTOROVIĆ O LEKU KOJI SVI IMAMO U KUĆNOJ APOTECI, A OPASAN JE ZA JETRU I MOZAK

  Pravila kojih se još morate pridržavati

  • Svako jutro se pije čaša limunade bez šećera, a navečer šalica čaja za probavu po vašem izboru
  • Neophodno je dnevno piti dvije litre vode
  • Kafa, limunada i čajevi bez šećera su dozvoljeni i između obroka
  • Tjelesne aktivnosti su zabranjene
  • Ako ogladnite i poželite pojesti nešto što se ne nalazi u isplaniranom jelovniku, vaš jedini izbor su svježi krastavci

  Dan 1.

  Doručak: Limunada i domaći smoothie

  Ručak: Pohane tikvice ili patlidžan, porcija salate od kupusa

  Večera: Biftek, porcija zelene salate

  Dan 2.

  Doručak: Limunada, keks s cimetom (po mogućnosti domaći), kava ili čaj

  Ručak: Krem juha od gljiva, komad bijelog mesa i sezonska salata po izboru

  Večera: Porcija salate od krastavaca i voće po izboru

  Dan 3.

  Doručak: Limunada, omlet sa sirom i suhim mesom, jogurt

  Ručak: Juha od povrća (minestrone), pileći file, rajčica

  Večera: Morski plodovi, salata po izboru

  Dan 4.

  Doručak: Limunada, tunjevina, salata od tikvica

  Ručak: Riža s junetinom, dvije rajčice

  Večera: Riba po izboru, porcija sezonske salate

  Dan 5.

  Doručak: Limunada i domaći smoothie po izboru

  Ručak: Pileći file, salata od rajčica i krastavca

  Večera: Salata od povrća po izboru

  Izvor: Tportal.hr