PREKO STARIH PLOČICA NA TERASI IZLIJTE KAMENI TEPIH: NOVI TREND ZA POD ZA BALKON I STEPENIŠTE

Praktičan i dekorativan pod za stepenište, balkon ili terasu – evo kako se postavlja i koje su prednosti kamenog tepiha!

Zaboravite na pločice na terasi ili stepeništu – kameni tepih je novo rešenje za otporan, dugotrajan i dekorativan pod na balkonu ili stepeništu, piše Lepa & srećna.

Kameni tepih se sastoji od sitnog priridnog kamena  različitog oblika i boja, a vezuje ga epoksi smola. Ovakva vrsta poda je otporna na vodu i mraz, a najvažnije je što je možete izliti preko starih pločica, bez izolacije.

Ako želite da promenite pločice na terasi ili stepeništu, potrebno je prvo da platite majstoru da skine pločice, uradite izolaciju ili ako je podloga loša ravnjajući sloj, pa tek onda da lepite nove pločice.

Ovaj postupak dugo traje i može puno da vas košta, zato su kameni tepisi savršen izbor jer ih možete izliti preko bilo koje površine.

Još jedna pozitivna strana kamenog tepiha je to što ako vremenom nastanu rupe ili površinski sloj kamena ne izgleda lepo, sami možete deo koji je propao lako i brzo da popunite.

POPULARNO:  U ovome mnogi GRIJEŠE: Ako biste da mirišete cijeli dan, evo KAD treba da stavljate dezodorans!

Osim što je praktičan, kameni pod je izuzetno dekorativan, pa će ulaz u kuću, hodnik ili terasa biti osveženi i izgledati lepo. Postoji više od 50 boja kamenog tepiha, a vi u skladu sa enterijerom ili fasadom izaberite odgovarajuću.

Pogledajte u video prilogu kako se postavlja kameni tepih! Ispod vas očekuje još jedan video snimak!