Skip to content

IMAO JE 235 KG, SAD TRČI MARATON – OVAKO JE USPIO…

  Podijelite sa prijateljima

  Patrick Nicho (33) je još od djetinjstva jeo kad bi god bio tužan i neraspoložen, ali i kad je bio sretan ili kad bi mu bilo dosadno.

  Jeo je sve što bi mu došlo pod ruku, pa je već na početku srednje škole imao 135 kg, a do kraja 180 kg. Već na prvoj godini studiranja ta brojka se popela do 235 kg. No, u 26. je godini pronašao razlog koji ga je potakao na promjenu – današnju suprugu Evu. 

  – Stalno sam sjedio i igrao video igrice. Roditelji su mi pokušali promijeniti loše obrasce hranjenja, napravili su sve što su mogli -ispričao je Patrick, koji kaže da je tad u njegov život došla Eva koja je ‘unijela red’.

  Ona je sa svojih 135 kg u to vrijeme isto bila pretila i odlučila da je sad pravi trenutak da krene na dijetu i smršavi. 

  foto: Facebook

  – Nisam htio biti jedina pretila osoba u vezi pa sam odlučio s njom krenuti na to putovanje. Nisam imao što izgubiti, osim nje. A to nije bila opcija – ispričao je Patrick za Men’s Health, a u siječnju 2013. se pridružio svojoj budućoj ženi u borbi protiv kilograma. 

  – Izgubio sam više od 50 kila te prve godine i postao bolja verzija od sebe – s velikom željom da postanem bolji i bolji – kaže on.

  Nakon što je izgubio prvih 50 kilograma, Patrick je odlučio da je vrijeme da se još aktivnije pridruži lokalnoj teretani.

  – Radio sam noćnu, treću, smjenu, što je značilo radno vrijeme od 11 navečer do 7 ujutro i to je jako otežalo moju odluku da počnem zdravo živjeti. Postalo je iznimno teško naći vremena za spavanje, zdravu prehranu i vježbanje u teretani.

  POPULARNO:  DR JAKOVLJEVIĆ: PANDEMIJA ĆE TRAJATI DO PROLEĆA, OD MARTA SAMO SPORADIČNI SLUČAJEVI?

  Tad smo već bili u braku i zajedno smo hodali i mršavjeli dosta, ali smo se oboje morali naučiti živjeti u drugim tijelima i s drugačijim navikama.

  – Kao mladi bračni par, zajedno smo brzo gubili puno kila što je značilo da se mijenjamo fizički, ali i kao ljudi – psihički. Morali smo ponovno otkriti sebe i obnoviti naš odnos kako ne bi izgubili jedno drugo na ovom putovanju prema boljim verzijama sebe – rekao je.

  Srećom po Nicha, njegova žena mu je uvijek bila velika potpora. Do 2019. godine, Patrick je izgubio nevjerojatnih 126 kilograma i pao na težinu od 109 kilograma. 

  foto: Facebook

  – Nema riječi kojima bih mogao opisati kako se sada osjećam. Sve je to novo i nepoznato za mene i uživam u svakom trenutku – kaže Patrick.

  Srećom po njega, na Evu se uvijek mogao osloniti, a do danas je uz njenu pomoć izgubio nevjerojatnih 130 kilograma. Danas je i redoviti član teretane, ali i trkaćeg tima Missing Chins Running Club. 

  – Odlučite što u životu želite i prestanite s izlikama – poručio je Patrick svima koji žele mijenjati stil života i loše navike zamijeniti zdravima.

  Izvor: 24sata