Skip to content

NAJZAHVALNIJE BALKONSKO CVEĆE: 5 BILJAKA KOJE NE ZAHTEVAJU GOTOVO NIKAKVU NEGU

  Podijelite sa prijateljima

  Pripremite balkon na vreme uz ovo cveće!

  Rado biste svoj balkon ukrasili cvećem, ali ne znate koje vrste traže najmanje nege? Kako bismo vam pomogli pri izboru, donosimo 5 vrsta balkonskog cveća koje uvek uspeva!

  Muškatla

  Muškatla je cvet koji je dobro poznat po svojoj otpornosti. Za rast joj je potrebno sunčano mesto, ali opet zaštićemo od direktonog popodnevno sunca. Kako bi vam bolje cvetala potrebno je da stalno uklanjate požutele i uvele listove. Potrebno je da je redovno zalivate, ali je potrebno da zemljište bude potpuno suvo pre sledećeg zalivanja.

  https://www.instagram.com/p/Bujo12qByZX/?utm_source=ig_embed

  Dan i noć

  Ovaj cvet je veoma prepoznatljiv po specifičnom izgledu, petočlani cvet s dve latice u gornjem delu, dve sa strane i jednom u donjem delu cveta. Postoji veliki broj vrsti različitih boja i kombinacija. Dan i noć može da uspeva na svakoj vrsti tla i svatlosti, jedino mu smetaju previsoke temperature.

  https://www.instagram.com/p/BussQx6l3Rz/?utm_source=ig_embed

  Kadifa

  Kadifa je jedno od najpopularnijih balkonskih cvetova, pre svega zbog toga što ne zahteva mnogo pažnje. Njen cvet traje tokom celog leta. Najbolje će rasti na sunčanom ili polusenovitom mestu, a takođe ćete mu produžiti životni vek ako redovno budete uklanjali uvele delove i često ga zalivali.

  POPULARNO:  DOMAĆI KOMPOT: TROPSKI MIKS KOJIM ĆETE SE SLADITI CELOG LETA I JESENI
  https://www.instagram.com/p/Bvecw17gdxU/?utm_source=ig_embed

  Petunija

  Ovo je cvet koji najčešće možemo da vidimo na balkonima. Prepoznatljiva je po tome što dolazi u mnogo boja i varijanti. Cveta od juna do septembra, a potrebno joj je polusenovito mestokako bi preživela. 

  Petunije negujte redovnim zalivanjem i prihranjivanjem koje sadrži nizak procenat azota i više fosfora kako bi biljke obilno cvetale. Tokom dugog dela leta biljke treba da isečete na 20 cm od nivoa tla, dobro ih prihranite i ponovo će cvetati do jeseni.

  https://www.instagram.com/p/Bt0rrJ1hsHS/?utm_source=ig_embed

  Begonija

  Takođe dolazi u mnogo boja i varijanti. Kako bi cvetala potrebno joj je sunčano ili polusenovito mesto. Zahteva redovno prihranjivanje, a između dva zalivanja budite sigurni da je zemlja skroz suva.

  https://www.instagram.com/p/BwAOL_5AxP3/?utm_source=ig_embed

  Stil.kurir.rs