Skip to content

RUSKA BIOHEMIČARKA MARVA VAGARŠAKOVNA (84): SMRT DOLAZI SAMO I DIREKTNO IZ CREVA

  Podijelite sa prijateljima

  Ruska biohemičarka i doktor prirodne medicine Marva Vagaršakovna Oganjan iza sebe ima 45 godina iskustva u medicini i laboratoriji. Nikada se nije ustručavala da svoje znanje i otkrića podeli sa celim svetom, kako bi ljudi kroz njene savete mogli da poprave zdravlje i kvalitet svog života, piše Stil.kurir.rs.

  Osnova njenih teorija počiva na istraživanju uzroka modernih bolesti, uključujući alergije, hipertenziju, rak, dijabetes i ostale bolesti koje zvanična medicina naziva “bolestima načina života”.

  Marva daje jednostavna pravila koja treba da sledite kako biste imali zdravo telo i bistar um:

  1. Izbor hrane

  Niko ne želi da se razboli. Želja da vas ništa ne boli je sasvim normalna želja, a bolest je pravi zločin prema organizmu.

  “Prilagođavanjem ishrane ćete prilagoditi ceo život”, kaže Marva i objašnjava da se uz adekvatnu hranu ne menja samo telo, već i psiha.

  2. Moderna medicina ne leči bolest, već njene simptome

  Simptomi ne mogu da se izleče, mogu samo privremeno da se umire. Ali, onda se ponovo javljaju, u istoj ili sasvim novoj formi. Najgore od svega je to što tada bolest ima tendenciju da postane hronična ili da evoluira u neku drugu, još goru. 

  “Na primer, ako ste kao dete često patili od upala pluća, nije čudo ako vam se u 35. formira rak dojke. Takve transformacije bolesti iz jedne u drugu su prirodne”, kaže Marva i dodaje da su te stvari mnogim lekarima i dalje neshvatljive.

  “Zapamtite, sve što vas je mučilo u detinjstvu, pojaviće se u odraslom dobu kad tad, u nekom obliku”, upozorava doktorka.

  3. Smrt dolazi iz creva

  Da se opet vratimo na detinjstvo. Od čega deca još boluju, osim prehlada i upala grla? Tu su ovčije boginje, zauške, rubeole i tako dalje, koje se klasifikuju kao dečje bolesti, jer se većinom preleže u detinjstvu, jer ih je u odraslom dobu teže podneti. Zašto?

  Za početak, ne obole sva deca od ovih bolesti. One pogađaju decu koja u sebi imaju više “materijala” podložnom razvoju virusa koji izazivaju ove bolesti.

  Zbog čega onda deca češće boluju od njih nego odrasli? Odgovor je jednostavan – dečje telo je izloženo najrazličitijim vrstama prljavštine, koja se pre svega akumulira u crevima.

  POPULARNO:  KAKO SE PRAVI BELA LEDENA GLAZURA

  U prirodnoj medicini čak postoji izreka da smrt dolazi iz creva, i to je bukvalno tako. Kada bismo znali i poštovali pravila redovnog čišćenja creva, živeli bismo veoma dugo i zdravo. Zbog toga je od ključnog značaja i šta jedemo.

  4. Pravilna i nepravilna ishrana

  Hrana je pravi blagoslov, ali može da postane i pravo zlo.

  “Zla hrana je ona koja se prodaje u kantinama, jede u vrtićima, školama, bolnicama, vojsci. To je pravi kriminal za zdravlje. Zbog nje se deca u vrtićima razboljevaju. U Švajcarskoj, na primer, deca u vrtićima jedu voće, salate i čaj sa medom. To je deci dovoljno da budu sita i zdrava, fizički i mentalno.

  Creva su prepuna ostataka fekalnih materija, trule i polutrule sluzi, živih, poluživih i mrtvih parazita. Deo hranljivih materija trebalo bi da prolazi kroz zidove creva, ali ne može zbog naslaga ovog otpada.

  Zato je važno da se pravilno hranite, jer ako se biohemija tela i biohemija namirnica slažu, jer se tada telo čisti i sprečava se rizik za nastanak bolesti.

  Najvažniji savet Marve Vagaršakovne Oganjan

  “Da se ne biste razboleli, morate da imate društvenu svest. Društvo kreira alkohol i alkoholizam, a onda se bori sa njim. To je paradoks današnjeg vremena.”

  Marvin recept za čišćenje tela od parazita

  “Alkalna sredina ubija parazite. Da biste povećali nivo pH vrednosti, jedite sirovo povrće i voće. Izbacite iz ishrane brašno, testeninu i slatkiše. Jedna od najdelotvornijim metoda otklanjanja parazita je gladovanje. Postite i sve će biti u redu sa vašim telom. Ne zaboravite i naupotrebu lekovitog bilja sa medom i sokom od limuna”, savetuje Marva.


  Stil.kurir.rs