SAVJETI

STAVIO JE MASLAC U KAFU: POSLE TOGA GA JE UVEK STAVLJAO!

Podijelite sa prijateljima

Trebalo bi i da se suzdržimo od konzumiranja prevelikih doza…

Kafa je mnogima nezaobilazan napitak bez koga ne mogu zamisliti početak dana.

Neretko se ne zadržavamo samo na jednoj šolji kafe tokom dana, uz opravdanja kako je kafa “zdrav” napitak.

I svakako jeste, dokazano je više puta, no trebalo bi da se suzdržimo od konzumiranja prevelikih doza kafe, ali i stavljanja previše šećera u nju.

No, maslac bi trebalo da stavite, poručuju stručnjaci.

Sastojak koji nam nikada ne bi pao na pmaet, no velnes stručnjaci tvrde kako ispijanje kafe u koju ste dodali maslac, može učiniti “čuda” za vaše zdravlje i gubitak kilograma.

“Recept za mršavljenje” zaludeo je korisnike društvenih mreža pa se tako na internetu širi silovitom brzinom.

Ako ste krenuli u bitku s kilogramima, navodi se u receptu, trebalo bi da popijete “crnu kafu”, u količini od dve šolje, a u koju ste dodali dve supene kašike neslanog maslaca i jednu kašiku kokosovog ili palminog ulja.

POPULARNO:  OVAKO SE PRAVILNO KUVA DOMAĆA KAFA: ZA SAVRŠENU PUNOĆU UKUSA

Nedavna istraživanja pokazala su kako trigliceridi spomenutih masnoća ubrzavaju metabolizam.

Maslac sadrži omega 3 masne kiseline koje imaju protivupalno svojstvo i pomažu poboljšavanje funkcije mozga i rada creva. Tako “zasićena” kafa pruža i osećaj sitosti što pomaže u gubitku neželjenih kilograma.

Svakako bi trebalo da imate na umu da bi trebalo nastaviti sa zdravim prehrambenim navikama i paziti da obezbedite dovoljno potrebnih nutrijenata svakg dana, a ako ne znate kako se pravilno hraniti, obratite se svom lekaru i upoznajte ga s problemom oko prekomerne težine koji želite da rešite. Savete možete potražiti i od nutricionista.

Izvor: espresso